AIESEC

Hogyan segíti a pályakezdőket az AIESEC?

Az AIESEC a világ legnagyobb globális, fiatal hallgatókból álló hálózata, melynek célja, hogy hasznos gyakorlati és vezetői tapasztalatot, illetve értékes szakmai tudást biztosítson tagjainak és programjaiban résztvevőinek.

 

A szervezet, amely 1951 óta foglalkozik a fiatalok fejlesztésével nemzetközi önkéntes és szakmai programokon keresztül, a világ 126 országában van jelen és mintegy 70.000 taggal büszkélkedhet világszerte. Az elmúlt 60 évben közel 480.000 önkéntes és szakmai tapasztalatot biztosított fiatalok számára, a világ különböző országaiban. A Magyarországon 1972 óta jelen lévő szervezet budapesti és vidéki egyetemeken már 10 Helyi Bizottságot tudhat magáénak, melyek minden félévben várják az ambiciózus és eltökélt fiatalokat, akik nemzetközi környezetben szeretnének fejlődni mind szakmailag, mind pedig személyiségileg.

 

AIESEC a gyakorlatban!

A szervezetben eltöltött idő alatt – amely személyenként változó, hiszen a tevékenység önkéntes alapon működik – a tagoknak lehetőségük nyílik különböző területen kipróbálni magukat, mint például a marketing, sales, a toborzás és kiválasztás, vagy a rendezvény- és konferenciaszervezés, ahol megtapasztalhatják, milyen csapatban dolgozni. A projektmenedzselés mellett vezetői pozíciót tölthetnek be a hálózat tagjai, ahol megismerkedhetnek a csapatmenedzselés fortélyaival, illetve vezetőként olyan gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert már az egyetemi évek alatt, melyek hasznukra válhatnak későbbi karrierjük során. A szervezet nemzetköziségének köszönhetően egy összekötő kapocs a nemzetek között, ahol a különböző kultúrákban élő fiatalok interaktálhatnak egymással egy közös projekt folyamán, illetve a tagoknak lehetőségük van a szervezet nemzeti és nemzetközi konferenciáin részt venni, ahol a számos szakmai workshop és szekció mellett  kötetlen körülmények között is megismerkedhetnek másokkal, építve ezzel saját kapcsolati hálójukat. Az AIESEC szakmai tevékenysége mellett kiemelt figyelmet fordít célközönségére, mely nagyrészt fiatal hallgatókból és frissdiplomásokból áll, őket különböző informális események során próbálják elérni, lehetőséget kínálva, hogy minél inkább betekintést nyerhessenek a szervezet működésébe, kultúrájába.

 

Az AIESEC tehetségmenedzsment tevékenysége mellett másik fő profiljukként dominálnak külföldi gyakorlati programjaik. Global Citizen programjuk keretén belül 6-8 hetes önkéntes program által biztosítanak lehetőséget a magyar fiatalság számára egy új kultúra megismerésére és látókörük szélesítésére, míg a Global Talent program 6 hónapos szakmai gyakorlati lehetőséget nyújt, ahol értékes külföldi tapasztalatot és egy új munkaszemléletet sajátíthatnak el a hallgatók és frissdiplomások.

Bekerülés

N/A

Továbblépés

N/A

Infók és adatok

N/A

Gyakornokok száma

N/A

Elhelyezkedés

N/A

Weboldal

N/A

Facebook

N/A

LinkedIn

N/A

Nézd meg a többi versenyzőt is

MOL

Engineering

MOL


Több mint 40 országban vagyunk jelen, közel 30 000 szakembert foglalkoztatunk világszerte.

Tovább a profil oldalra

Accenture

IT & Telco

Accenture


Accenture. Your career, your adventure.

Tovább a profil oldalra

Nestlé

FMCG & Commerce

Nestlé


Where world brands are created

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.