Aon Hewitt

A legjobbakkal, a legjobbaknak dolgozunk

György Máté

Gyakornok

Ligety Sára, Török Dávid

Dolgozók

Veres Rita

Cégvezető

Hogyan segíti a pályakezdőket az Aon Hewitt?

Három betű: Aon. Tudtad, hogy ez a három betű azt jelenti, hogy “haladunk”? Ha te is szeretsz előre haladni, a jövő felé tekinteni, ha hiszel az innovációban és kifejezetten keresed a kihívásokat a HR területén, akkor ismerkedj meg részletesebben is az Aon Hewitt-tal.

A közhiedelemmel ellentétben az Aon nem egy rövidítés, hanem egy kelta eredetű szó, amelynek jelentése "együtt előre haladni". A név pedig kötelez: az Aon Plc. a világ vezető vállalata a kockázatkezelési, biztosítási és viszonbiztosítási szolgáltatások, az emberi erőforrás menedzsment és a kiszervezés területén. Ezen belül Aon Hewitt a világ első számú humánerőforrás tanácsadója.


Az Aon Magyarország Kft. HR tanácsadással foglalkozó üzletága, az Aon Hewitt, kiváló szakértelemmel és egy globális szervezet hátterével rendelkezik ahhoz, hogy a legkomolyabb és legösszetettebb humán kihívásokat is megoldjuk. Nálunk dolgoznak az iparág legjobb szakemberei, akik több kutatást, programot és szolgáltatást kínálnak, mint bármely más humánerőforrás cég.

Az Aon Hewitt a portfólióját tekintve egyedülálló a hazai piacon, vezető szerepe van a HR-innovációk terén. Kiemelt területként tekintünk a dolgozói elkötelezettség mérésére és növelésére, az elkötelező vezetők támogatására és fejlesztésére, valamint a munkáltatói márka kutatásra és építésre.Vezetőfejlesztő innovációnk a Spingme, amely egy olyan innovatív online platform, ahol a “gamification”, azaz a játékosítás módszertanára építve, egy inspiratív közösség létrejöttével erősödik az elköteleződés. Az Aon Hewitt nevéhez fűződik Magyarország első munkahelyi videó kampánya (MuVi) is. Az elmúlt két évtized tapasztalatainak, kollégáink szakértelmének és az egyedülálló Legjobb Munkahely Felmérésünknek is köszönhetően elmondhatjuk magunkról, hogy a legjobbakkal, és a legjobbaknak dolgozunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy a mindennapi munkánk során olyan új és egyedülálló dolgokat hozunk létre, amelyek kimutatható pozitív hatással vannak ügyfeleink üzleti eredményeire. A hazai csapat fejlesztéseit több alkalommal ültették már át az Aon Hewitt nemzetközi gyakorlatába is. Ez is azt támasztja alá, hogy új ablakot nyitunk a HR világ számára, minden, amit csinálunk, a jövőről szól. “Hiszünk az emberi értékek fontosságában, és többek között abban szeretnénk segíteni a vállalatokat, hogy legjobb munkahelyekké váljanak.” – mondja Veres Rita, az Aon Hewitt cégvezetője, akit nemrég az év Női Menedzsere Díjjal ismertek el.

 

Fiatal, vidám, pörgős, folyamatosan megújuló csapatunkba olyan embereket várunk, akik elhivatottak, fejlődni és tanulni vágynak. Itt lehetőséged van megtalálni a saját utad, megvalósítani az ötleteidet, úgy, hogy közben teljes mértékig önmagad lehetsz. Fontos számunkra, hogy perspektívát adjunk gyakornokainknak. A csapat nagy része gyakornokként került az Aon Hewitt-hoz, így cégünk ügyvezetője, Veres Rita is, aki 15 évvel ezelőtt gyakornokként kezdte itt a pályafutását.

Biztosan jól fogod érezni magad nálunk, ha nem félsz attól, hogy a kollégáid a barátaid is legyenek. Klasszikus hierarchia nélkül mű
ködő cégünkben a legfontosabb értékek közé tartozik, hogy tiszteljük, megbecsüljük egymást és mindig számíthatunk a másikra. Mindenkinek megvan a saját szerepe, egyéni erősségeinkre alapozzuk a csapat sikerességét. Hisszük, hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen. Vezetőinktől hatalmas szabadságot kapunk, amely egyben felelősség is, hogy a cég érdekeit szolgálva, a tökéletesre törekedve a legjobbat hozzuk ki minden helyzetből.

 

Az Aon Hewitt nem pusztán egy munkahely, sokkal inkább egy olyan csapat, amelynek a tagjaiként a legjobbak szeretnénk lenni, mindig, minden helyzetben. Ha te is ilyen vagy, nálunk a helyed.

 

 

Állásajánlatok 


SSC & Services

Bekerülés

A jelentkezők 10-15%-a kerül be gyakornoki pozícióinkba

Továbblépés

A gyakornokok 20%-a tud maradni hosszabb távon alkalmazottként

Gyakornokok száma

3-8

Kompenzációk

- Versenyképes óradíj alapú gyakornoki fizetés

- Formális és informális csapatépítő események havi szinten

Elhelyezkedés

1138 Budapest, Dunavirág utca 2., Gateway 1.

Nézd meg a többi versenyzőt is

BEST Budapest

BEST Budapest


95 BEST csoport Európa-szerte | 33 országban több mint 3300 önkéntes

Tovább a profil oldalra

Vodafone Shared Services Budapest

SSC & Services

MOL

Engineering

MOL


Több mint 40 országban vagyunk jelen, közel 30 000 szakembert foglalkoztatunk világszerte.

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.