BDO

Because relationships matter.

Magyar Gábor

Könyvvizsgáló gyakornok

Horváth Alexandra

Adótanácsadó

Hajnal Péter

Ügyvezető

Hogyan segíti a pályakezdőket a BDO?

Colibri Internship Awards 2015

 

Nagy Zsolt - HR vezetőA BDO 1989-óta van jelen Magyarországon és mára a legnagyobb hazai tulajdonban lévő könyvvizsgáló és tanácsadó vállalatává nőtte ki magát. Közel 10 éve működtetünk gyakornoki programot, melybe Nagy Zsolt HR Vezető segítségével kaphatsz betekintést. A bemutatkozó végére számodra is világossá válik majd, hogy a fenti mottó nálunk nem csak egy szlogen, hanem filozófia.

 

BDO Magyarország

Munkatársaink a legszélesebb hazai szolgáltatási palettát biztosítva olyan területeken nyújtanak támogatást ügyfeleink részére, mint a könyvvizsgálat, könyvelés, bérszámfejtés és outsoucing, adótanácsadás, pénzügyi tanácsadás, IT tanácsadás, hotel- és ingatlan tanácsadás, valamint HR személyzeti tanácsadás. Szolgáltatásaink változatossága továbbá azt is lehetővé teszi, hogy egyszerre akár több területen is segítsük ügyfeleinket az üzleti életben.

 

Gyakornoki program

Gyakornoki programunk közel 10 éve működik sikeresen, évről évre egyre nagyobb érdeklődéssel, és egyre növekvő létszámú hallgatói részvétellel kísérve. Ennek keretében nálunk töltheted kötelező féléves gyakorlatodat, de akár részmunkaidős lehetőségeink közül is válogathatsz. A program célja elsősorban megismertetni a hallgatókkal egy nagy múltú nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég működését, mindennapjait, a tapasztalt szakemberek mellett végzett releváns gyakornoki munka által. Amennyiben már a szakmai gyakorlatod előtt szeretnél munkatapasztalatot szerezni, vagy az államvizsgáig több területen kipróbálni magad, féléves periódusokban van lehetőséged nálunk a különböző területeken – gyakornoki igény függvényében – belekóstolni a szakmai munkába. Az egyes üzletágaink között azért biztosítjuk az átjárhatóságot, hogy bizonytalanság esetén megtalálhasd a számodra ideális területet, és valóban azzal foglalkozhass a későbbiekben, ami igazán érdekel. Korábbi gyakornokaink beszámolóit honlapunkon olvashatod.

 

Kiválasztási folyamat

Rendszeres, félévenként meghirdetett kiválasztási folyamatunk több lépcsőből tevődik össze. Első lépés általában egy szakmai és egy nyelvi tesztnek a megírása, mely történhet az irodánkban, vagy akár valamelyik főiskolán, egyetemen, akikkel kapcsolatban állunk. Következő lépésként az Assessment Centeren (AC), azaz kiválasztó központon való részvétel következik, mely már egy nagyobb kihívást jelentő, a hallgatókat jobban megmozgató és együtt gondolkodást előtérbe helyező kiválasztási forma. Ha ezt az akadályt is jól veszed, már csak a szakmai vezetőkkel kell találkoznod, és pozitív válasz esetén már meg is köthetjük a szerződést.

 

Év közben előfordulhat, hogy nem csak a szokásos féléves kiválasztás során keresünk hallgatókat, így ezekben az esetekben egy szakmai tesztíráson, AC helyett egy nyelvi teszteléssel egybekötött HR körös interjún és egy vezető körös interjún kell sikeresen túljutnod.

Gyakornoki programunkat minden évben október végén (januári kezdéssel), valamint március elején (nyári vagy szeptemberi kezdéssel) hirdetjük meg, ezen túlmenően a részmunkaidős lehetőségeinket folyamatosan frissítjük weboldalunkon és FB oldalunkon.

 

Élet a cégnél

A BDO-ban egy rendkívül összeszokott csapat részeként próbálhatjátok ki magatokat a munka világában, ugyanis sok munkatársunk szintén gyakornokként kezdett valamelyik üzletágunkban, és jelenleg tapasztalt szakemberként terelgeti az újonnan érkező, gyakorlati tapasztalatra szomjas hallgatók munkáját. Ezáltal tudja azt is, hogy jelenleg milyen kihívásokkal kell az iskolai életben megküzdened, és kellő türelemmel és rugalmassággal tudja kezelni a felmerülő problémákat. Az átlag életkor mindössze 31 év, így egy fiatalos, dinamikus környezetben tanulhatsz bele az egyre nagyobb felelősséggel járó feladatokba.

 

Mivel egy-egy programba egyszerre több hallgatót is felveszünk adott évfolyamról, így nem ritka, hogy az ismerőseiddel együtt kezdheted meg a munkát vagy akár életre szóló barátságokat is köthetsz, mert a tanulás mellett a közös munka még inkább összekovácsol benneteket. A csapatszellem erősítése végett szervezünk minden évben rendszeres csapatépítő programokat, hogy a játékos megmérettetés után a munkahelyen is gördülékenyebben és jobb hangulatban menjen a közös munka, valamint az újonnan érkezőknek a beilleszkedés. Sőt, amennyiben a munkába állásod előtt lenne csapatépítő rendezvényünk, és már van aláírt munkaszerződésed, akkor téged is szívesen várunk a programjainkra, hogy már az első munkanap előtt megismerkedhess a leendő kollégáiddal.

 

Fejlődés, hosszú távú lehetőségek

Nálunk a szakmai gyakorlatod első napjától kezdődően érdekes, igazi kihívást jelentő és releváns szakmai feladatok várnak. Mivel folyamatos szakmai támogatás mellett végezhetsz munkát, így ha kérdésed lenne, tapasztalt kollégáink segítséget tudnak nyújtani számodra. Emellett a csapaton belül önálló munkavégzésre is van lehetőséged, és személyes fejlődési céljaidat is szem előtt tartjuk. Vezetőink nem csak a promóciós anyagainkban megközelíthetőek, a BDO-ban valóban név szerint ismerik a saját területükhöz tartozó gyakornokokat az ügyvezetők. Amellett, hogy a munka során rengeteg, az elméleti tudásodat alátámasztó gyakorlati tapasztalatra tehetsz szert, a gyakornoki programot követően a legjobban teljesítő hallgatók számára lehetőséget biztosítunk hosszú távú együttműködésre, további fejlődési és karrier lehetőségekkel.

 

Béren kívüli juttatások

Már meglévő és leendő munkatársainknak egyaránt kedvező szakmai továbbfejlődési, széles körű tapasztalatszerzési lehetőséget, nemzetközi üzleti környezetet és jól felszerelt munkahelyet biztosítunk. Béren kívüli juttatásaink között a legnépszerűbb cafeteria elemek mellett szakmai és nyelvi továbbképzések is találhatóak, elért pozíció szint függvényében pedig céges gépkocsit, valamint esetenként külföldi tapasztalatszerzési lehetőséget is biztosítunk. Mivel nagy létszámban dolgozunk fiatal nőkkel, így nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekvállalás ne a munkahelyi problémákat sugallja számukra, hanem hogy akár gyermekükkel együtt visszavárjuk őket. Ezért alakítottuk ki munkahelyi bölcsődénket, ahova egyévestől óvodaérett koráig hozhatják, és szakképzett gondozóinkra bízhatják gyermeküket munkatársaink. Emellett az egészséges életmód elősegítése végett egy teljesen felszerelt konditermet is létrehoztunk az irodaház felső szintjén, melyet munkaidő előtt vagy után szabadon használhatnak a testmozgásra vágyó kollégák.

 

BDO. Because relationships matter.

 

Állásajánlatok:

 
 
 

 


Finance & Business

Bekerülés

A jelentkezők 25%-a kerül be gyakornoki pozícióinkba

Továbblépés

A gyakornokok 85%-a tud maradni hosszabb távon alkalmazottként

Infók és adatok

Jelenleg 152 országban, közel 60.000 alkalmazott dolgozik az 1963-ban létrejött társaságnál

Magyarországon több mint 25 éve, jelenleg több mint 200 fős létszámmal állunk az ügyfeleink rendelkezésére

Gyakornokok száma

30 fő

Weboldal

www.bdo.hu

LinkedIn

BDO Hungary

YouTube

BDO Hungary

Nézd meg a többi versenyzőt is

IT Services Hungary

IT & Telco

IT Services Hungary


Valószínűleg a legizgalmasabb ICT-munkahely.

Tovább a profil oldalra

Fjordox

SSC & Services

Ericsson Magyarország

IT & Telco

Ericsson Magyarország


TE + Ericsson = nyerő kombináció

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.