Bridge Budapest

We dream. We do.

Benyák Dóri

Bridge Budapest ösztöndíjas (NNG - Japán, India)

Alumni

Bővebben a Bridge Budapestről

Ambassador

Veletek együtt építsünk

Hogyan segíti a pályakezdőket a Bridge Budapest?

Pistyur Veronika vagyok, a Bridge Budapest vezetője. 1979. május 6-án születettem Szentendrén. Horváth Ádám és Vitray Tamás osztályába jártam a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, később kulturális antropológiát hallgattam és a Corvinus Egyetemen külügyi szakértői szakán is végeztem. Tizennégy évig dolgoztam a mainstream médiában, többek között a TV2 Strucc című esélyegyenlőségi magazinjának alapító főszerkesztőjeként, majd saját produkciós irodát és kommunikációs ügynökséget vezettem. Startupokat mentoráltam a Kitchen Budapestben. Megtapasztaltam, milyen, amikor a félelmek, szorongások irányítják a döntéseket, és mennyire más minőségű az élet, amikor a sikerélmények motiválják. Szeretném, ha minél többen megélnék, hogy érdemes álmodni és az álmokat megvalósítani. Azzal szeretek foglalkozni, amivel 100%-ig azonosulni tudok. Intellektuálisan és lelkileg is. A kreativitást, az értékteremtést keresem mindig.

A Bridge Budapest kezdeményezés megálmodója és alapító tagja. A nonprofit szervezetként működő egyesület alapítói a legnevesebb magyar startupok CEO-i, Anka Márton (LogMeIn), Fehér Gyula (Ustream) valamint a Prezi ”mesterhármas” Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám, akikhez 2014-ben csatlakozott Balog Péter (NNG) is. A kezdeményezés célja, hogy motiválja a fiatal tehetségeket, hogy merjék megvalósítani magukat, ösztönzi őket, hogy álmodjanak nagyot és ehhez biztosít megfelelő programot. A Bridge Budapest szeretné, ha a fiatalok átvennének bizonyos gondolkodást és elemeket a startup kultúrából, példát mutat nekik, megismerteti őket a startup cégek világával, betekintést nyerhetnek a működésűkbe és mindezt a már előbb említett igazán példaképnek illő cégalapítók mentorálásával. Pistyur Veronika a Bridge Budapesttel azért dolgozik, hogy Magyarországon egyre többen megtapasztalják, képesek a saját sorsuk kovácsai lenni. Attitűdlobbistaként dolgozik azért, mert túl sokan hivatkoznak a körülményekre, annál kevesebben hiszik el, innen is lehet világsikert elérni. Kevesek élik meg, lehet értelmes munkával boldogulni. A nonprofit egyesülettel szeretnék bizonyítani, jó ötlet. kitartó munka és némi szerencse szükséges a sikerhez. Szeretnék, ha az ország optimistább lenne, összekapcsolódva a világgal, nem azzal a kishitűséggel, komplexusokkal, amelyek sokakat jellemeznek, de több kölcsönösen előnyös helyzettel, kooperációval, bizalommal.


Creative

Gyakornokok száma

14

Elhelyezkedés

Budapest

Nézd meg a többi versenyzőt is

Continental Automotive Hungary

Engineering

Telekom – T-Systems

IT & Telco

Dentsu Aegis Network

Creative

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.