Budapest Bank

Utazz te is a bankvilágba!

Gyakornokok

Weyde Szandra, Szabó-Bozsó Petra, Nagy Orsolya, Bánhidi Eszter, Thuróczy Viktor

Ex gyakornok

Grábits András, Nagy Sebestyén, Surinya Péter

Vezetők

Toldi Balázs, Szikszai Éva, Janó Ádám

Hogyan segíti a pályakezdőket a Budapest Bank?

Colibri Internship Awards - 2016

Fő díj
Közönségdíj 3. helyezett
Finance & Business 1. helyezett

 

Colibri Internship Awards - 2015

 

Bankár leszek - Iránytű a bankvilághoz

A „Bankár leszek” a Budapest Bank egyedülálló kezdeményezése, melynek rövid távú célja, hogy a potenciális jelöltek megkedveljék és megismerjék a BB világát. Hosszú távú célja a pénzügyi szektor, a bankszakma vonzerejének emelése, szakmai tudástárának közérthető továbbadása a www.bankarleszek.com oldalon keresztül.

 

Bankár Akadémia – A Budapest Bank pályakezdő karrierprogramjai

A Bankár Akadémia a Budapest Bank pályakezdő és gyakornoki programjait összefogó utánpótlásképző. Több évtizedes tapasztalatunkkal készen állunk bevezetni téged a bankszakma rejtelmeibe, legyen szó felelősségteljes feladatokról, projektekről vagy ügyfélkapcsolatokról. Hogy mi vár rád a program során? Nagyszerű és inspiráló közösség egy barátságos bankban, ahol rendkívül szerteágazó tudást és tapasztalatot szerezhetsz. Kimozdítunk komfortzónádból annak érdekében, hogy tanulhass, fejlődhess, és folyamatos szakmai visszajelzéssel segítünk abban, hogy építsd karrieredet. Csatlakozz te is a Bankár Akadémiához, mert nálunk megmutathatod, mit tudsz, és valóra válthatod terveidet!

 

Számok, amik számítanak

A Budapest Bank évente 278 gyakornoknak nyújt lehetőséget a tapasztalatszerzésre. Egy időben 167 gyakornokot foglalkoztatunk a budapesti székházunkban és békéscsabai operációs központunkban, valamint országos fiókhálózatunkban. A program sikerességét mutatja, hogy múlt év eleje óta harminckilencen már pályakezdő pozíciókban építik tovább karrierjüket bankunknál.

Egyetem/főiskola mellett releváns szakmai tapasztalatot szerezni?

HIDD EL, LEHETSÉGES

Sokszor nehéz egyszerre helyt állni az iskolában és a munkahelyen, időt szakítani a bulizásra, barátokra, sportolásra hogy az alvásról már ne is beszéljünk. A Budapest Bank éppen ezért igyekszik minél rugalmasabban kezelni a munkaóráidat. Fontos azonban, hogy minimum 6 hónapot vállalnod kell heti legalább 20 órában, hiszen ennyi idő kell ahhoz, hogy mindenbe beletanulj.

A Budapest Banknál arra is odafigyelünk, hogy a munka mellett a kikapcsolódásra és a fejlődésre is legyen lehetőséged. A GYÖP (Gyakornoki Összefogás Program) számos készségfejlesztő és szakmai tréninget szervez, amellyel segítséget nyújt neked eligazodni a vállalati mátrixban. Valamint lehetőséget biztosít a betölthető pályakezdő állások, vezető- és utánpótlásképző programok megismerésére.

A fő célunk egy olyan közösség építése, ahol mindenki otthon érezheti magát, ezért a szakmai programok mellett gondoskodunk szabadidős programokról is, ahol lazább körülmények között ismerheted meg gyakornok társaid.

 

Állásajánlatok 

 


Finance & Business

Továbblépés

• pályakezdő állások

• Bankár Akadémia: vezető- és utánpótlásképző programok

A munka

• minimum 6 hónap

• heti legalább 20 órában

• rugalmas munkaidőben

• önálló felelősséggel járó feladatokkal

A munkán túl

• Buddy program

• Gyakornoki összefogás program

• Szakmai és készségfejlesztő tréningek

• Gyakornoki közösség

Gyakornokok száma

• évente 278

• egy időben 167

• év eleje óta 39 gyakornokból főállású

Elhelyezkedés

• Budapesti székhely

• Békéscsabai bankműveleti központ

• Országos fiókhálózat

Weboldal

Bankár leszek

Facebook

Bankár leszek

LinkedIn

Budapest Bank

Nézd meg a többi versenyzőt is

Accenture

IT & Telco

Accenture


Accenture. Your career, your adventure.

Tovább a profil oldalra

SAP Hungary

IT & Telco

SAP Hungary


Software & Solutions | Technology & Business Applications

Tovább a profil oldalra

Funzine Média

Creative

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.