Digital Natives

Thinking Develops.

Juan Carlos Hinojo

Full stack developer

Varga Balázs

Lead software engineer

Bárdos Kristóf

CEO

Hogyan segíti a pályakezdőket a Digital Natives?

Gondolkoztál azon, hogy saját startupot alapíts, de nem tudod hogyan is fogj hozzá?

Nálunk startupokon dolgozhatsz és közben megtanulhatod a webes, mobilos fejlesztést de akár design és marketing tapasztalatot is szerezhetsz. 

A Digital Natives egy digitális termékfejlesztő cég, ahol webes és mobilos alkalmazásokat valósítunk meg saját magunk és partnereink számára. A világ minden tájáról keresnek minket, hogy velünk dolgozhassanak: New York, London, Barcelona, Chile, Abhu Dhabi a teljesség igénye nélkül.

 

Mit tanulhatsz nálunk?

Mindent, ami szükséges hozzá hogy saját startupot alapíts, és olyan tudást és módszereket tanulj meg, amiket pl. a Google-nél, Facebook-nál és a Prezinél használnak.

A cég 9 éves története során több mint 100 terméket fejlesztettünk le, köztük volt sok saját startupunk is. Rengeteg tudást és tapasztalatot halmoztuk fel, amit most a Nostromo.io nevű friss startupunkban kamatoztatunk.

Az utóbbi két évben 6 gyakornokot "képeztünk ki" és a többségük nálunk is maradt dolgozni, vannak akik már saját csapatot vezetnek. Jöttek hozzánk Brazíliából, Mexikóból és Magyarországról is persze.

 

Milyen a Digital Natives?

  • Egy csapat, vagy talán inkább egy törzs. Mindenkit tisztelünk és mindenkit egyenrangú félként kezelünk, legyen szó akár a legtapasztalatabb programozóról vagy egy frissen felvett marketinggyakornokról.

  • Fontos számunkra a közösség: minden nap együtt reggelizünk az irodában (céges költségen), masszázs, angolóra, sokat kirándulunk, csapatot építünk és persze folyamatosan képezzük magunkat.

  • 2014-ben az itt dolgozók több mint fele új munkakörben tudta kipróbálni magát, nagyon nagy a cégen belüli mobilitás.

  • Nemzetközi csapat és nemzetközi ügyfelek, külföldi utazási lehetőség és angol nyelvű hivatalos kommunikáció

  • Menő az irodánk, és nemsokára még menőbb lesz :)

Hogy dolgozunk?

  • Ötlet: Fontos számunkra, hogy mélyen megértsük a termék koncepciót, mielőtt elkezdünk prgramozni vagy részletesen tervezni: milyen problémát akarunk megoldani? Kinek a problémájáról van szó? Mi lehet a legjobb megoldás?

  • Validálás: Ha megértettük a problémát és van néhány megoldási ötletünk, akkor prototípusokat építünk és teszteljük azokat a leendő felhasználókkal. A prototípust gyorsan fel lehet építeni és imitálni tudjuk vele a program működését. Ez azért fontos, hogy a lehető leggyorsabban a legtöbbet tanuljuk a termékről és a felhasználókról.

  • Fejlesztés:  Ha már kikísérleteztük mit érdemes megépíteni, akkor kezdődhet a felhasználói élmény és a design részletes megtervezése, majd a kódolás.  

  • Mérés: Miután élesítettük az elkészült programot, elemezzük a beérkező felhasználói adatokat és következtetéseket vonunk le. Ezt követően újraindul a folyamat: ötletelünk, validálunk, építünk és mérünk. 


IT & Telco

Bekerülés

A jelentkezők 10-20%-a kerül be gyakornoki pozícióinkba

Továbblépés

A gyakornokok 100%-a legalább egy évet marad a cégnél

Gyakornokok száma

Jelenleg 1

Kompenzációk

éves 180 ezer forint önképzési keret 

heti 2*1 angolóra

heti fél nap önképzés / közösségi aktivitás

masszázs

reggeli / uzsonna, friss gyümölcs

Elhelyezkedés

1062, Budapest Andrássy út 66.

Nézd meg a többi versenyzőt is

BDO

Finance & Business

BDO


Because relationships matter.

Tovább a profil oldalra

Funzine Média

Creative

GE - Tech

IT & Telco

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.