E.ON

Megvilágítjuk a jövőbe vezető utat!

„Az E.ON-nál mindig éreztem a bizalmat”

Tóth András István - Energiabeszerzési vezető

„Az E.ON-nál kinyílt számomra a világ!”

Lukács Edit - Lean szakértő

„Az E.ON-nál megtalálhatjuk, a szakma melyik ága illik hozzánk a legjobban!”

Regéczy Klaudia - Technológiai területi referens (korábbi Mérnökirodás)

„Nagy szerencsém van, mert olyan vezetőim voltak és vannak, akik rugalmasak"

Troznai-Nagy Hunor - Lean támogató területi referens, volt Frissdiplomás program résztvevő

Hogyan segíti a pályakezdőket az E.ON?

Colibri Internship Awards - 2016

Engineering kategória 3. helyezett

 

Legnagyobb értékeink a munkatársaink

Sikereinket és fejlődésünket elsősorban munkatársainknak köszönhetjük, ezért fontos számunkra jó közérzetük. Sokat teszünk a munka és a magánélet összehangolásáért, rugalmas foglalkoztatási formákat kínálunk és folyamatosan alakítjuk, javítjuk munkakörnyezetünket. Értékeljük, és elismerjük egymás ismereteit és erőfeszítéseit, hiszen többre vagyunk képesek, ha együttműködünk. Büszkék vagyunk arra is, hogy sokszínű szervezetként működünk. Hiszünk a hosszútávon fenntartható működésben, és lean szemléletű vállalatként nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatos fejlődésre, egyéni és vállalati szinten egyaránt.

 

Karrierprogramjaink

Gyakornoki program

Szakmai gyakorlatunkra olyan diákok jelentkezését várjuk, akik jelenleg felsőoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat, és kedvet éreznek ahhoz, hogy bepillantást nyerjenek egy nemzetközi energetikai cég mindennapjaiba. Gyakornokainkat igyekszünk olyan feladatokkal ellátni, melyek biztosítják szakmai fejlődésüket, és lehetőséget adnak arra, hogy a gyakorlati idő alatt munkavállalói kompetenciákra is szert tegyenek. Csakúgy, mint többi munkatársunknak, a gyakorlati programban résztvevő diákoknak is tervezhető, személyre szabható szakmai fejlődési lehetőséget kínálunk.

Időtartam: legalább 6 hét

Választható területek:
Elsősorban műszaki (hálózatüzemeltetés, hálózatfejlesztés, technológia, hálózatgazdálkodás), másodsorban gazdasági (beszerzés, értékesítés, kontrolling, marketing, HR, kommunikáció, ügyfélszolgálat) területek munkájához csatlakozhattok.

A lehetséges helyszínek szakterülettől függően:
Budapest, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Pécs, Szombathely, Kaposvár, Szolnok, Veszprém, Nagykanizsa, Szekszárd, Nyíregyháza vagy Tatabánya.

Jelentkezés: Április - Június

 

E.ON Frissdiplomás program

Frissdiplomás Programunkat olyan elkötelezett fiataloknak ajánljuk, akiknek fontos a folyamatos fejlődés, szeretik megmutatni magukat és tudásukat, ambiciózusak és hosszútávú terveik vannak.

A program 18 hónapig tart, másfél év alatt három üzleti területen töltenek el fél-fél évet a résztvevők. Ez idő alatt betekintést nyerhetnek a vállalat működésébe és kultúrájába, három különböző terület működését ismerhetik meg, és a program során elvégzett magas szintű feladatoknak köszönhetően olyan ismeretekre tehetnek szert, melyeket pályafutásuk során kamatoztathatnak.

A program végén azok a résztvevők, akik a megfelelő szaktudást és a szükséges kompetenciákat megszerzik, az E.ON munkatársaként folytathatják karrierjüket!

Időtartam: 18 hónap

Választható területek:
Műszaki (hálózatüzemeltetés, hálózatfejlesztés, technológia, hálózatgazdálkodás), Pénzügy, Innováció, Ügyfélközpontúság és Működésfejlesztés

A lehetséges helyszínek szakterülettől függően (rotációs rendszerben)
Budapest, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Pécs, Szombathely, Kaposvár, Szolnok, Veszprém, Nagykanizsa, Szekszárd, Nyíregyháza vagy Tatabánya.

Jelentkezés: Április – Május

 

Mérnökiroda

Az E.ON Hungária csoport különleges tapasztalatszerzési lehetőséget kínál tehetséges, céltudatos és elkötelezett frissdiplomás villamosmérnököknek. A Mérnökiroda fiatal mérnökei az ország három nagyvárosában (Győr, Pécs, Debrecen) aktívan részt vehetnek az E.ON villamosenergia-hálózataihoz kapcsolódó tervezési munkálatokban és a hatóságokkal való kapcsolattartásban. Önálló projektmunkákon keresztül szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat a hálózatokat érintő műszaki, fejlesztési területeken. A program 24 hónapos, amelyet a munkatársak egy telephelyen töltenek egy gyakorlott és tapasztalt csoportvezető támogatásával. A program 12. hónapjától azonban a résztvevők már pályázhatnak az E.ON Hungária csoport munkatársai számára kiírt bármely belső álláspályázatra, és a sikeres pályázóknak kiszámítható, biztonságos munkahelyet kínálunk.

Időtartam: 24 hónap

Választható területek:
Műszaki (hálózatüzemeltetés, hálózatfejlesztés, technológia, hálózatgazdálkodás)

Lehetséges helyszínek: Debrecen, Győr, Pécs

Jelentkezés: Március –  Szeptember

 

Mire számíthatsz, ha bekerülsz hozzánk?

Számos vezető kolléga kezdte nálunk karrierjét gyakornokként, frissdiplomásként, esetleg valamilyen junior szakértői pozícióban – mindez azt bizonyítja, hogy munkatársainkkal hosszú távú kapcsolat építésére törekszünk, folyamatos fejlődésüket – többek között - széleskörű képzési programokkal támogatva. Belső tehetségprogramjaink mindegyikére jellemző, hogy tervezhető, személyre szabható szakmai fejlődési lehetőséget biztosítanak ambiciózus, cégünknél hosszútávra tervező munkatársainknak.

 

Az E.ON-ról

Az E.ON Hungária a magyar energiagazdaság fontos résztvevője: áram-és gázhálózatunk két és félszer hosszabb az Egyenlítőnél. Áramhálózati társaságaink a Dunántúlon és a Tiszántúlon szolgáltatnak villamos energiát, gázhálózati társaságaink a Dunántúlon működnek. Közel két és félmillió ügyfelet látunk el villamos energiával, és több mint fél millió ügyfeléhez juttatjuk el a gázt 15 megyében.

 

Állásajánlatok / Jobs

Tovább az állásajánlatokhoz...


Engineering

Bekerülés

Frissdiplomás program - indulás szeptemberben, jelentkezés tavasszal

 

Gyakornoki program – indulás júniusban, jelentkezés tavasszal

 

Mérnökiroda – indulás márciusban és szeptemberben, jelentkezés tavasszal és ősszel

Továbblépés

Frissdiplomás, Mérnökirodai– és a gyakornoki programjaink legtehetségesebb résztvevőinek igyekszünk lehetőséget biztosítani arra, hogy cégünk munkatársaként folytathassák pályafutásukat.

Miért érdemes csatlakozni programjainkhoz?

Gyakornoki pozícióban 69 jelentkezőből 32 főt sikerült elhelyeznünk az általuk megjelölt városban

 

Frissdiplomás programunk résztvevői három különböző üzleti területen próbálhatják ki magukat, így könnyebben eldönthetik, melyikre szeretnének koncentrálni a jövőben

 

A Mérnökirodában a diploma átvétele után egy összetartó csapatban szerezhetnek a elméleti tudásuk mellé gyakorlati tapasztalatot a résztvevők

Munkatársak száma

Világszerte: 58.000 fő

 

Magyarországon: közel 5.000 fő

Elhelyezkedés

1051 Budapest
Széchenyi István tér 7-8.

Vidéki telephelyeink

Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Pécs, Szombathely, Kaposvár, Szolnok, Veszprém, Nagykanizsa, Szekszárd, Nyíregyháza, Tatabánya.

Nézd meg a többi versenyzőt is

Mellow Mood Hotels

Turizmus & Vendéglátás

ingatlan.com

IT & Telco

ingatlan.com


Magyarországon hozunk létre világszínvonalú és szerethető webes szolgáltatásokat

Tovább a profil oldalra

Telekom – T-Systems

IT & Telco

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.