Erste Bank

A jövő bankja bennünk van!

Gyakornokok

Herlinger Bence | Ostoroczky Boglárka

Ex gyakornokok

Murányi Dániel | Csávás Zsolt | Szatmári Tamás

Vezetők

Kocsis Gábor | Sticzné Pataki Edit | Gál Lóránd

Hogyan segíti a pályakezdőket az Erste Bank?

El tudod képzelni, milyen bankban dolgozni? Az Erstében minden nap színes, izgalmas és új kihívásokkal találkozunk és bővül tudásunk. Szívesen megmutatjuk Neked, milyen az élet itt és miért is szeretjük a munkánkat.

Örömmel jelentjük be, hogy Te is benne lehetsz! Elindul az Erste Expedíció: jelentkezz hozzánk gyakornoknak, élj ezzel az egyedülálló lehetőséggel!

Unalmas? Merev? Túlszabályozott? Nem elég „cool”? Öreges? Bürokratikus? – Neked mi jut eszedbe a bankszektorról és az Erste Bankról? – Az Erstében mi mint munkatársak, közel 3000-en tudjuk, hogy ezek csak sztereotípiák, melyek abban a pillanatban szertefoszlanak, amint belépsz az interjúszobába, és elkezdesz beszélgetni leendő vezetőddel. Az Erste 200 éves fennállása óta tudja és vallja, hogy a sikerhez kell a sokszínűség és a rugalmasság, nem elég nyitottnak, élenjárónak is kell lenni az újításokban.

És mi kell ehhez? Fiatal, lelkes kollégák, akik rendelkeznek a szükséges friss szemlélettel, tele vannak új ötletekkel és tettrekészséggel. Ezért eldöntöttük, hogy 2015-ben megújítjuk a gyakornoki programunkat annak érdekében, hogy a legtehetségesebb, legmotiváltabb fiatalok minket válasszanak. 

Hogy ehhez mit kínálunk?

Orientációs tréninget és kifejezetten az Expedícióra szánt Navigátort, azaz kézikönyvet, hogy segítsünk a bankba való beilleszkedésben. Ezen kívül kifejezetten a gyakornoki csoportnak kialakítottunk egy kommunikációs csatornát, hogy azon keresztül tudjuk közvetlenül tartani a kapcsolatot.

Projekt programot indítunk ErStep névvel, ahol szakmai mentorok irányításával, más gyakornokokkal közösen tudják megmutatni a nálunk dolgozó gyakornokok, hogy mire képesek egy kihívást jelentő szakmai feladatban.

Karrier tanácsadást nyújtunk havi rendszerességgel, ahol választ kaphatnak a karrierlehetőségeket érintő kérdéseikre, segítünk, hogy merre érdemes továbblépni, és ahhoz mit kell tenni. Ezen kívül segítünk megírni „a tökéletes” önéletrajzot, és próbainterjúkra is lehetőséget kínálunk.

Kerekasztal beszélgetéseket szervezünk kifejezetten azért, hogy szakértők szemüvegén keresztül fedezhessék fel a bankot a hozzánk bekerült hallgatók annak érdekében, hogy megismerjék a különböző szervezeti egységeket, ezzel is segítve a hosszú távú lehetőségek feltérképezését. És ami még nagyon fontos az az, hogy különböző közösségi rendezvényeken (Erste nap, Erste Pub, Erste Clubok) valamint szakmai fórumokon (Tudásakadémia, Kiválóság percek) is teljes jogú Erstésként részt vehetnek. És a legjobb az egészben, hogy ezeket az élményeket és tapasztalatokat az Erste Expedítorok az Erste Bank Facebook-oldalán meg is oszthatják, mert a legjobb feljegyzéseket, képeket, élményeket kitesszük az üzenőfalunkra.

Természetesen ahhoz, hogy a legtöbbet tudja mindkét fél kihozni a gyakornokként itt töltött időből fontos, hogy akik hozzánk jelentkeznek, azok motiváltak legyenek, érteni akarják a dolgokat és a fejlődés legyen saját belső motivációjuk, ismerjék magukat és a lehetőségeiket. A legfontosabb a nyitottság, a proaktivitás és az elkötelezettség.  Minden más tanulható, és ha benne vagy Te is, megtanítjuk neked mindazt, amit mi tudunk.

Programjainkkal, és a szakmaiság megismertetésével szeretnénk az új generáció előítéleteit ledönteni, és bátorítani Titeket az Erste felfedezésére. Mi sem vagyunk unalmasak vagy merevek, mint ahogy a környezet és a feladatok sem azok. Jelentkezz hozzánk és garantáljuk, hogy ami itt Rád vár az tele lesz izgalmas kihívással és fejlődési lehetőséggel. Célunk az Erste Expedíciós gyakornoki közösség építése, hogy a felfedezés után már kapcsolati tőkével és szakmai tudással rendelkező potenciális utánpótlás kollégák szülessenek. A jövő bankja bennünk van! Benne vagy?

Legyél része ennek a nagy csapatnak, élj az újragondolt gyakornoki program minden lehetőségével és fordíts előnyödre a tudásodat, a sok közvetlen kolléga segítőkészségét annak érdekében, hogy tapasztalatot szerezz, tudásodat bővítsd, beleláss egy ekkora szervezet működésébe. Megtapasztalhatod, hogy nekünk számít a munkád. Megmutatjuk, hogy a jövő bankja bennünk van és céljainkért hogyan, milyen elvek mentén dolgozunk, mert komolyan gondoljuk!

 


Finance & Business

Bekerültés

A jelentkezők 8-10%-a kerül be gyakornoki pozícióinkba

Gyakornokok száma

70

Kompenzációk

Orientációs nap, karrier tanácsadás, vezetői/szakértői kerekasztal beszélgetések

Infók és adatok

7 országban csaknem 50.000 alkalmazott 1997 óta Magyarországon, 17 millió ügyfél

Elhelyezkedés

Budapest, Népfürdő u. 24-26.

1138 Magyarország

88 bankfiók vidéken

Weboldal

www.erstebank.hu

Facebook

fb.com/ErsteBank

Nézd meg a többi versenyzőt is

Nestlé

FMCG & Commerce

Nestlé


Where world brands are created

Tovább a profil oldalra

Misys

IT & Telco

Misys


Informatikus-sörtesztelőket keres a Misys

Tovább a profil oldalra

GE - Finance

Finance & Business

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.