IAESTE

IaesTE! Lehetőségek Műszakiaknak

Hogyan segíti a pályakezdőket az IAESTE?

Az IAESTE (The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) 10 nyugat-európai ország professzorainak és akadémikusainak közreműködésével jött létre 1948-ban azzal a céllal, hogy a felnövekvő mérnökgenerációk a nyári szünidőben is értékes gyakorlati tapasztalatokra tehessenek szert külföldön, megismerhessék más országok kultúráját és fejleszthessék nyelvtudásukat.

 

A Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének tevékenységi köre az elmúlt években jelentősen bővült, és máig az egyetlen olyan hazai szakmai diákszervezet, amely mérnöki illetve természettudományi tanulmányokat folytató diákok nemzetközi gyakorlatcseréjével foglalkozik. Az egyesület három évtizedes fennállása alatt a Nemzetközi Szakmai Gyakorlat Csereprogram lebonyolítása mellett általános céljául tűzte ki a magyar mérnökhallgatók szakmai képzésének kiegészítését. Ezen célok megvalósításának eszközei például az Óbudai Egyetemi Állásbörze amely az idei évben 17. alkalommal került megrendezésre.

 

 Az országos méretű mérnökverseny, a Mérnökfutam egy olyan 2013-ban elindított versenysorozat, amely során minden évben több szakterületet felölelő témakörben mérettethetik meg magukat a diákok.

A rendezvény minden évben az őszi fél év alatt kerül megrendezésre, melyre mérnökhallgatókból álló 3 fős csapatok az ország minden egyeteméről jelentkezhetnek. Az élő fordulóban minden kategóriában a legjobb csapatok versengenek egymással, igazi, valódi mérnöki kihívások megoldása közben, melyeket szintén a rendezvényt támogató partnerek állíthatnak össze.

 

Emellett üzemlátogatások, cégelőadások egy Nemzetközin Online Állásbörze formájában járul hozzá a felsőoktatás színesítéséhez, lehetőségek bővítéséhez. Ezen programok segítségével jelenleg 3 város (Budapest, Székesfehérvár, Győr) 5 felsőoktatási intézményének számtalan tehetséges, fiatal diákja szerezhet életre szóló élményeket.

 

Az együttműködő cégek azért támogatják az egyesületet, mert olyan diákokból áll a szervezeti tagság, akik egyetemi tanulmányaikat hasznos, a civil szférában is elismert tevékenységgel szeretnék kiegészíteni - fiatal, ambíciózus, proaktív embereket pedig bármely cégnél előszeretettel alkalmaznak. A nemzetközi szakmai gyakorlatcsere programnak köszönhetően a tagok magas szintű aktív nyelvtudást szerezhetnek, illetve kulturálisan és gondolkodásukban is rendkívül nyitottá válhatnak az egyesületben töltött idejük alatt. Az egyesületi tagság nem csak tapasztalatszerzésre, de baráti kapcsolatok kialakítására is alkalmas, így színesítve az egyetemi éveket és szorosabbra fűzve az egyetemek, az egyetemi karok és az országok közötti hallgatói kapcsolatokat. Az IAESTE a.s.b.l. kiterjedt alumni hálózata a nemzetközi IAESTE Alumni Network, ami egy sok ezer regisztrált tagból álló, egész világra kiterjedő hálózat hasonló célokkal, mint a magyar egyesület hálózata.

 

A szervezetet jellemző kulcsszavak:

kreativitás innováció csapatmunka

kihívás, együttműködés, jó hangulat

szakmaiság, versenyszellem, koprodukció

erőpróba, összefogás, jövőépítés

kreativitás, csapatszellem, értékteremtés

szenvedély, szórakozás, felszabadulás

innováció, jövő, szakértelem

 


Tagok száma

97

Elhelyezkedés

1081 Budapest Népszínház utca 8.

Nézd meg a többi versenyzőt is

IT Services Hungary

IT & Telco

IT Services Hungary


Valószínűleg a legizgalmasabb ICT-munkahely.

Tovább a profil oldalra

Nestlé

FMCG & Commerce

Nestlé


Where world brands are created

Tovább a profil oldalra

Liligo

IT & Telco

Liligo


A kereső, ahol az utazás kezdődik

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.