ingatlan.com

Magyarországon hozunk létre világszínvonalú és szerethető webes szolgáltatásokat

Így dolgozik az ingatlan.com csapata

Holnap még jobbat csinálunk, mint ami most van!

Hogyan segíti a pályakezdőket az ingatlan.com?

Kik vagyunk? Mire vagyunk büszkék? Hogyan szeretünk dolgozni és kikkel? Milyen nálunk a kezdet és a folytatás?

 

Kik vagyunk?

Fejlesztők, tesztelők, UX-esek, üzemeltetők, értékesítők, ügyfélszolgálati tanácsadók, marketingesek, termékmenedzserek. Kollégák, barátok, csapattársak, megszállottak. Az ingatlan.com, az iroda.hu és a BankRáció megálmodói, fejlesztői, üzemeltetői. Közös bennünk, hogy szeretjük, amit csinálunk, és szeretnénk mindig jobbat csinálni.

 

Mire vagyunk büszkék?

Arra, hogy magyar tulajdonú cégben, Magyarországon hozunk létre világszínvonalú szolgáltatásokat, és mindeközben a kimagasló teljesítmény mellett is megőrizzük a munka és a magánélet egészséges egyensúlyát.

 

Hogyan dolgozunk?

Rugalmas munkarendben, célok és feladatok köré csapatokba szerveződve. Nálunk az számít, amit leteszünk az asztalra, nem az, hogy mennyit ülünk az asztalnál. Közösen tisztázzuk a játékszabályokat, tűzzük ki a féléves céljainkat, arról pedig az egyeztetett keretek között mindenki maga dönt, hogy mikor végzi el a munkát. Egymásnak tartozunk felelősséggel.

 

Kikkel szeretünk együtt dolgozni?

Tehetséges, lelkes emberekkel, akiknek a munka nem akadály, hanem eszköz az életcéljaik megvalósításához. Olyanokkal, akik gyorsan tanulnak, képesek és akarnak önmaguktól is fejlődni, akik egyvalamihez nagyon értenek, de sok minden máshoz is szívesen kapcsolják a tudásukat. Azokkal, akik velünk együtt a csapatmunkában és a tudásmegosztásban hisznek, nem az egyéni sztárok csillogásában.

A pályakezdő fiatalok közül azokat keressük, akik már a diákéveik alatt kipróbálták, mire képesek, mit tudnak a gyakorlatban megvalósítani, letenni az asztalra.  Lehet ez munka, formális gyakorlat, de lehet akár egy saját vagy iskolai projekt is. Azoknak a jelentkezését várjuk, akik nyitottak az újra, de már rendelkeznek alapokkal, amikre építhetünk; akik kellő szorgalommal és alázattal állnak a munkához, de felvállalják szakmai véleményüket.

 

Milyen nálunk a kezdet és a folytatás?

(Fehér László webfejlesztő beszámolója)

2014 februárban kerültem a céghez mint junior webfejlesztő. Sokat gondolkodtam, hogy tényleg elkezdjek-e dolgozni teljes munkaidőben az egyetemi éveim kellős közepén. Végül emellett döntöttem, és ezt azóta se bántam meg. A felvételi folyamat számomra három részből állt. Először egy on-line tesztet kaptam, amit ki kellett töltenem. Ennek többek között azért is örültem, mert eléggé izgulós vagyok, így viszont első körben otthon, a kanapén ülve nyugodtan mutathattam meg, hogy mihez értek. Mivel a tesztet sikerült viszonylag jól kitöltenem, hamarosan fel is kerestek telefonon és meginvitáltak egy szakmai interjúra, majd egy személyes beszélgetésre a HR menedzserrel és a jövendőbeli csapatom vezetőjével. Leginkább arról volt szó, hogy miért szeretnék a cégnél dolgozni és mik a terveim a jövőre nézve. Nagy örömömre még aznap délután ajánlatot kaptam, amit habozás nélkül elfogadtam.


Az első napok, sőt hetek nagyon intenzívek voltak. Megismerni egy körülbelül nyolcvanfős cég minden dolgozóját, bekerülni a csapatom vérkeringésébe, ezek mind nagyon új dolgok voltak számomra. Persze inkább izgalmasak, mintsem megterhelőek voltak, hiszen rengeteg segítséget kaptam a kollégáktól. Már az első napomon volt egy közös, ismerkedős ebéd a csapatommal. Az ebéd után kijelöltek mellém egy senior fejlesztőt, hogy segítsen minden szakmai dologban, így elősegítve, hogy minél előbb otthon érezzem magam és munkára kész legyek. Erre tényleg szükségem is volt: annyira új volt még minden, hogy elkélt a segítség. Persze emellett még sok más is segítette a beilleszkedésemet. Minden csapat vezetőjével tartottunk egy kisebb ismerkedést, amelynek során mindenki elmagyarázta, hogy az ő csapatában kik vannak és miért dolgoznak, mivel foglalkoznak. Ez is hasznos volt, mert így egyszerre láttam csapatokra bontva és egyben a céget. Érdekes volt látni, hogyan működik egy ilyen gépezet, érezni, hogy ugyan mindenkinek más a feladata, mégis mindenki ugyanazért dolgozik.


A jó környezetnek és a sok támogatásnak hála, hamar elrepült a három hónapos próbaidő, majd az azt követő immár 2 év is. Rengeteget fejlődtem itt mind szakmailag, mind emberileg. A kollégákkal rengeteg közös programon vettünk részt, sok közös élménnyel gazdagodtunk. Még mindig úgy érzem, hogy sok minden áll előttem, rengeteget kell fejlődnöm, de azt hiszem, megtaláltam a helyet, amely biztosítja számomra az ehhez szükséges lehetőségeket.


IT & Telco

Infók és adatok

A szervezet jelenlegi mérete évente 2-3 gyakornok fogadását teszi lehetővé. A legjobban teljesítő gyakornokoknak örömmel kínálunk állást a gyakornoki időszak lejárta után. Minden új belépő IT-s kolléga mentort kap maga mellé, aki átsegíti őt az első hetek nehézségein majd később folyamatosan segíti a szakmai fejlődését.

Kompenzációk

Tanulási, önképzési lehetőségek: Ingatlan.com Akadémia előadások, meetupok, szakmai továbbképzések, világszínvonalú technológiák megismerése.

Inspiráló környezet: napfényes, babzsákos budai iroda, kávé, tea, alma, hétindító reggeli,  házi sportbajnokságok és lazulós programok.

Elhelyezkedés

1016 Budapest,
Mészáros u. 58/A

Nézd meg a többi versenyzőt is

EPAM

IT & Telco

EPAM


ENGINEERING IS IN OUR DNA

Tovább a profil oldalra

NI Hungary

IT & Telco

NI Hungary


Felelj meg Te a jövő legnagyobb kihívásaira az NI-jal!

Tovább a profil oldalra

Dentsu Aegis Network

Creative

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.