Misys

Informatikus-sörtesztelőket keres a Misys

Mester Zsolt

Junior Android Developer

Csepregi Péter

Business Consultant

Vinnai Balázs

General Manager - Misys Digital Channels ügyvezető

Hogyan segíti a pályakezdőket a Misys?

Az itthoni cégek közül nagyon kevesen tudnak felmutatni a pályakezdőknek egy olyan karrier utat, amely versenyezhet a külföldi lehetőségekkel. A Misys, a világ vezető pénzügyi szoftvereket gyártó vállalata egyszerre kínál nemzetközi fejlődési lehetőséget, a világ legnagyobb bankjaival való közös munkát; és közben egy vidám, laza és innovatív munkavégzési környezetet, inspiráló és folyamatos tanulási lehetőségeket nyújtó közösséget.

A londoni székhelyű, nemzetközi szoftvergyártó cég, a Misys 2014. február 10-én vásárolta fel a magyar alapítású, immáron 17. éve Európa meghatározó digitális bankolással foglalkozó válallatát, az IND Group-ot. A Misys a világ vezető pénzügyi szoftvereket gyártó vállalata, 130 országban van jelen és innovatív szoftvereivel segíti a 2000, leginkább bankokból álló ügyfélkörét a hatékonyabb működésben. A tavalyi felvásárlást követően az IND a Misys Digital Channels divíziójaként folytatta tovább misszióját, hogy segítsenek az embereknek jobban megérteni mindennapi pénzügyeiket, és ezáltal megkönnyítsék számukra pénzügyeik menedzselését. A közel 5000 fős vállalatot – amelyből 250 kolléga dolgozik a magyarországi fejlesztőközpontban -, a kétfajta céges kultúra legjobb elegye jellemzi. Egyszerre van jelen a multinacionális vállalatok által kínált biztonság, a nemzetközi fejlődési lehetőség, a más (akár egzotikus ázsiai) országokban történő munkavégzés és a gyorsan fejlődő, technológiai cégekre jellemző lazaság, innovatív és vidám munkakörnyezet. A Misys részeként lehetővé vált a világ összes országába eljuttatni az innovatív digitális banki termékeket: manapság nem ritka, hogy olyan országokban történik termékbevezetés, mint Indonézia, Mianmar, Etiópia vagy Brazília.

A folyamatosan bővülő Misys Digital Channelsnél olyan szakembereket keresnek, akik hisznek abban, hogy egyetlen sor a kódban, vagy a jól megtervezett ikon a felhasználói felületen hozzájárul a termék és a cég sikeréhez. A Misys Digital Channels vezetői nem csupán versenyképes munkakörnyezetet  és anyagi kompenzációt, nemzetközi fejlődésű lehetőséget kínálnak fel a régi és újonnan csatlakozó kollégáknak, hanem ’cool’ munkakörnyezetet is. Péntekenként például céges sörnap keretében a legjobb kézműves söröket kóstolhatják a kollegák – szigorúan munkaidőben. Itt valóban élményszámba megy dolgozni, igazán innovatív környezetben, egy nagyon fiatalos és sikeres csapatban, a vezetőség által profi módon motivált emberek között. Remek tanulási és fejlődési lehetőség ez a fiatal szakembereknek, mivel arra inspirálnak mindenkit, hogy folyamatosan fejlesszék magunkat, hogy egyre jobbak és jobbak legyenek.

 

 

Ludányi Zoli, egykori BME-s hallgató már hetedik éve tagja a Misys Digital Channels-nek. A kezdetekkor, 26 évesen alapvető feltétel volt nála, hogy piacvezető, de egyben fiatalos és laza céghez kerüljön. „A Misys valóban az egyik legnagyobb húzónév az iparágban. Egy nagyon fiatalos, dinamikus vállalat, ahol biztos, hogy egy percig sem unatkozhat az ember. Folyamatos a pörgés nálunk és rengeteg tapasztalatot lehet szerezni, nagyon rövid idő alatt. Ráadásul nem kell Londonba költöznünk ahhoz, hogy egy igazán sikeres karrier utat futhassunk be, mivel a Misys-nak köszönhetően már nemzetközi karrierlehetőség is megnyílt előttünk” - mesélte Zoli. „A cég filozófiája nekem nagyon szimpatikus, mivel érezhető, hogy nem az a cél, hogy minél olcsóbban szerezzék meg a programozókat, hanem hogy valódi tehetségek, innovatív, kreatív személyiségek erősítsék a csapatot. Arra ösztönöznek minket, hogy elérjük, hogy egy dologban a világon a legjobbak legyünk és segítenek is, hogy ezt megvalósítsuk - mondta az egykori diák.

 

A Misys Digital Channels sikerét Zoli abban látja, hogy egy teljesen új személetmódot vitt a fejlesztésbe azáltal, hogy az elterjedt rendszerszintű megközelítés helyett a végfelhasználói igényekre fókuszál. „A szoftverek, amiket fejlesztünk, milliónyi ember életét könnyítik meg, egyszerűbbé téve számukra banki tranzakcióikat. A Misys missziója nem más, mint hogy a Föld összes lakosa frusztráció mentesen bakolhasson, nagyon jó érzés,  hogy egy ilyen jó ügyért tehetek én is nap mint nap.” – tette hozzá Zoli. Nagy motivációt jelent számára az is, hogy a kemény munkát béren kívüli juttatásokkal, céges rendezvényekkel jutalmazzák. „Minden héten van gyümölcsnap, péksüteménynap, levesnap és túró rudi nap is. Nemrégiben pedig bevezették a sörnapot is. Egy munkahelyen általában tabunak számít az alkohol, de itt még ezt is sikerült megdönteni. Jól tükrözi ez a Misysnál uralkodó innovatív szemléletmódot” - mondta el a BME egykori hallgatója.

 

De hiába a gyors elhelyezkedés, ha végül nem a megfelelő cégnél kötünk ki. Fontosnak tartja, hogy olyan vállalatot válasszunk, ahol folyamatosan tudunk fejlődni, tanulni és ahova szívesen járunk be nap mint nap. „A mérnök-informatikus képzés napjainkban egy nagyon keresett szakma, látható ez a robbanásszerű bővülési tendenciákból, már ha csak a Misys-t nézzük is. Itt pedig valóban élményszámba megy dolgozni, igazán innovatív környezetben, egy nagyon fiatalos és sikeres csapatban, a vezetőség által profi módon motivált emberek között. Remek tanulási és fejlődési lehetőség ez nekünk, mivel arra inspirálnak minket, hogy folyamatosan fejlesszük magunkat, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Nagyon hálás és büszke vagyok, hogy a csapat tagja lehetek” - mesélte Zoli.

 

Állásajánlatok


IT & Telco

Infók és adatok

1 milliárd USD éves árbevétel, 2000 ügyfél, 130 országban vagyunk jelen, Londoni központ

Misys Digital Channels üzletág (volt IND Group) magyarországi fejlesztési központtal, budapesti és miskolci irodákkal, közel 250 fő dolgozik itt.

Elhelyezkedés

1062 Budapest Aradi utca 6-10.

Nézd meg a többi versenyzőt is

Continental Automotive Hungary

Engineering

IT Services Hungary

IT & Telco

IT Services Hungary


Valószínűleg a legizgalmasabb ICT-munkahely.

Tovább a profil oldalra

MOL

Engineering

MOL


Több mint 40 országban vagyunk jelen, közel 30 000 szakembert foglalkoztatunk világszerte.

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.