MOL

Több mint 40 országban vagyunk jelen, közel 30 000 szakembert foglalkoztatunk világszerte.

GROWWW 2014

Onboarding days 2014

Building a network

Dino Lučan - HR Partner, INA

Professional development

Hashim Ali - Upstream Controlling Expert, MOL Group

Hogyan segíti a pályakezdőket a MOL?

Kik vagyunk

Cégünk, a MOL-csoport a régió vezető energetikai vállalata, több mint 40 országban vagyunk jelen, közel 30 000 szakembert foglalkoztatunk világszerte.

Budapesten működik a MOL-csoport 600 fős központja, amely irányít minden csoportszintű működést és a fő stratégiai döntésekre összpontosít. Ugyanitt található a MOL Magyarország központja is, amely a csoporton belül a magyarországin kívül a romániai, a szlovéniai és a szerbiai működéséért felelős.

Munkatársaink tapasztalatára, szakértelmére Magyarországon és külföldön is számítunk az alábbi területeken:

 • speciális olajipari tevékenység: szénhidrogén-kutatás és termelés, termék-előállítás (finomítás, petrolkémia), kutatás-fejlesztés

 • üzleti tevékenységek: kis- és nagykereskedelem, marketing, logisztika, ellátási lánc-menedzsment, beruházás, stb.

 • üzleti támogatás: pénzügy-számvitel, humán erőforrás, informatika, jog, kommunikáció, beszerzés, stb.

 

Minden csúcsra vezető út a jó döntéssel kezdődik

 

2007-ben indult útjára a mára már több, mint 10 országban elérhető frissdiplomás programunk, a Growww, amelybe évről évre több, mint 200 tehetséges frissdiplomást várunk, csak Magyarországon közel 90-100 főt.

 

Growwws-ként bekerülni hozzánk a legjobb lehetőség arra, hogy átlásd szervezetünk működését, valós munkatapasztalatot szerezz (saját pozíciód van, önálló feladataid), és az 1 éves program alatt fejlődj mind szakmai, mind személyes készségekben.

Ebben az alábbi programokkal támogatunk Téged:

 • ’Üzleti Oktatási Program’: szakmai fejlődésed segítik elő a vállalatcsoportról, stratégiáról és az egyes divíziók működéséről szóló előadások, szemináriumok, melyek célja, hogy teljes körű képet kapj a MOL-csoportról.

 • Üzemlátogatások: az elméleti tudás mellett fontosnak tartjuk azt is, hogy megismerkedj az üzleti területekkel, ezért üzemlátogatásokat szervezünk az adott országok főbb telephelyeire, Magyarországon többek között Algyőre, Tiszaújvárosba és Százhalombattára a Dunai Finomítóba.

 • Csoportos projekt munka: mindazt, amit nálunk megtapasztalsz, végül egy mini-projektmunka során releváns üzleti problémák megoldásán keresztül dolgozhatod fel csapatokban.

 • Mentoring: a teljes program során belső mentor segíti szakmai és személyes fejlődésed, beilleszkedésed.

 • Buddy rendszer: a buddy-k segítenek Téged a szervezeten belüli eligazodásban az első hetekben, hónapokban.

 • Készségfejlesztő tréningek: a szakmai készségek fejlesztése mellett évente több alkalommal vehetsz részt személyes készség fejlesztő tréningeken is, hogy fejleszd önismereted, prezentációs technikád, stb.

 • Kapcsolatépítés: nagy hangsúlyt kapnak a programban a közös szakmai és szabadidős programok, ahol szélesítheted kapcsolati hálódat a cégcsoporton belül hazai és nemzetközi kollégákkal, és ahol barátságok, sőt, szerelmek is születnek.

 • Folyamatos fejlődés és közösségépítés: egyedi applikáció teszi lehetővé, hogy innovatív módon, személyre szabottan tudjunk Veled kommunikálni, folyamatosan segítsük fejlődésedet, és támogassunk az online közösségépítésben is.

2007 óta több mint 1500-an csatlakoztak már hozzánk a Growww keretében, legtöbben még ma is itt dolgoznak (Magyarországon, Horvátországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Pakisztánban, Csehországban, Lengyelországban, Oroszországban, Szerbiában és Irakban), közülük sokan már vezetői feladatokat látnak el.

 Growww programunkba közvetlen út vezet egyetemistáknak szóló szakmai vetélkedőnkön, a Freshhh-en keresztül is.

Magyarországon széles körű egyetemi kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, ezeken a képzéseken tanulva, szakmai gyakorlatosként, ösztöndíjasként szintén megkönnyíthető a bejutás a Programba.

Ezekről többet tudhattok meg a jobboldalon található linkekre kattintva.


Engineering

Bekerülés

 1-2% (kb. 50-60-szoros túljelentkezés van évente a programra)

Továbblépés

2007 óta a growww keretében érkezett kollégáink 83%-a ma is nálunk dolgozik, 37%-uk már senior beosztásban.

Gyakornokok száma

évente 90-100 Magyarországon, több mint 200 a MOL-csoportban

Kompenzációk

Juttatási rendszerünk jövedelem centrikus, az alapbéren túl a vállalatcsoport eredményességét és az egyéni teljesítményt egyaránt tükröző mértékű eredményérdekeltségi juttatást, kimagasló cafeteria keretet (pl. SZÉP kártya, Erzsébet utalvány, sportkártya, egészség- és nyugdíjpénztári tagdíj hozzájárulás, egészségbiztosítás, vissza nem térítendő lakáscélú támogatás), az országos átlagnál magasabb műszakpótlékot, csoportos élet- és balesetbiztosítást is nyújtunk munkavállalóinknak.

Kulturális, sport és csapatépítő jellegű programokat is kínálunk, többek között vállalati napokat,/hétvégéket sok bulival, koncertekkel, sporttal nyáron és ősszel, hazai és külföldi kirándulásokat, változatos sportprogramokat, múzeumlátogatásokat, koncerteket.

Elhelyezkedés

Magyarországon: Budapest, Százhalombatta, Algyő, Tiszaújváros, Zalaegerszeg és számtalan kisebb telephely

Külföldön: Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, Románia, Pakisztán, Csehország, Lengyelország, Oroszország, Szerbia, Irak

Nézd meg a többi versenyzőt is

Person Communications

Creative

AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.

Engineering

Raiffeisen Bank

Finance & Business

Raiffeisen Bank


Egy jó csapathoz egyéniségek kellenek!

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.