Nestlé

Where world brands are created

JOIN US

Nestlé

Table Story

Nestlé

There's More to Life

at Nestlé

Hogyan segíti a pályakezdőket a Nestlé?

Colibri Internship Awards - 2016

Közönségdíj 1. helyezett
FMCG & Commerce kategória 2. helyezett

 

Kevesen tudják, hogy a világ legnagyobb FMCG vállalata egykor egy kis svájci kutatólaborból indult el 1867-ben. A Nestlé hamar kinőtte alapítója, Henri Nestlé gyógyszerész otthoni laboratóriumát, egy dolog azonban nem változott az idők során: az emberközeliség és az alapvető értékek tisztelete. Ezek azóta is a cég filozófiájának alapkövei.

 

A Nestlé Magyarországon

Az idei év különleges a Nestlé számára, mivel a cég 150 éves évfordulója mellett magyarországi leányvállalata 25.-ik születésnapját is ünnepli. A Nestlé Hungária 1991-ben jött létre; budapesti központunk mellett három gyárat üzemeltetünk az országban, és összesen több mint 2000 embert foglalkoztatunk.

Márkáink, többek között a NESCAFÉ, NESCAFÉ DOLCE GUSTO, NESQUIK, NESPRESSO, MAGGI, BOCI, BALATON, KIT KAT, PURINA, BEBA, vagy a NESTLÉ gabonapelyhek, 10 magyar családból 9 háztartásában megtalálhatóak.

 

Alapelveink

Meggyőződésünk, hogy ahhoz, hogy egy cég hosszútávon sikeres legyen, a társadalom számára is értéket kell létrehoznia, a közösségekkel együttműködve.  Ennek megvalósítását a Közös Értékteremtés elvein alapuló üzleti stratégiánk teszi lehetővé. Alapvető célunk a fogyasztók életminőségének folyamatos javítása a világ minden táján, ízletes és egészséges ételek és italok, valamint az egészséges életmód ösztönzése által.

 

A Nestlé mint munkaadó

A Nestlé nemzetközi és többkultúrájú környezetet kínál, amely bátorítja a kreatív elképzeléseket, az újításokat, a személyes fejlődést. Cégünk a belsõ utánpótlásra jelentős hangsúlyt helyez, általában az alsó szintre lépnek be hozzánk új kollégák, azért tartjuk kiemelten fontosnak rátermett gyakornokok és pályakezdők kiválasztását és foglalkoztatását.

 

Gyakornokok és pályakezdők a Nestlénél

A Nestlé értéket lát azokban a fiatalokban, akik friss lendülettel vágnak neki egy új világ felfedezésének. Akik lelkesek, bátrak, mernek gondolkodni, és nem untak bele a tanulásba, amit azonban már valódi gyakorlati munkával akarnak és tudnak ötvözni.

Olyan nappali tagozatos, gazdasági tanulmányokat folytató vagy néhány éve diplomázott fiatalokat várunk budapesti központunkba, illetve műszaki, vagy élelmiszeripari területen hallgatókat szerencsi, diósgyőri, büki és kékkúti gyárainkba, akik az adott munkakör betöltéséhez szükséges szinten beszélnek angolul, szívesen dolgoznának a Nestlé „fészekben”, és értékrendjükben fontos szereppel bír a kezdeményezőkészség, valamint a minőségi munka iránti elkötelezettség.

 

Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért

A Nestlé tagvállalatok elkötelezettek Európa-szerte, hogy a kormányokkal, beszállítókkal és oktatási szakemberekkel együttműködve próbáljanak lehetőséget biztosítani a fiataloknak. Az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért a Nestlé által életre hívott, az üzleti szektoron, kormányzaton és oktatáson átívelő összefogás. Célja, hogy segítse felvértezni a magyar fiatalokat a munkavállaláshoz szükséges megfelelő tudással és készségekkel.

A program keretében a Nestlé vállalta, hogy 2016 év végéig 50%-kal emeli a gyakornoki pozíciók számát és több mint 150 fiatalnak biztosítunk munkalehetőséget Magyarországon. A kezdeményezéshez eddig több mint 10 vállalat és szakmai szervezet csatlakozott. Közösen eddig csaknem 5000 fiatal elhelyezkedését és munkaerő-piaci esélyeinek javítását segítettük elő.

A kezdeményezés 4 pillérre épül:

 

Felkészítés a munka világára

Azt sem tudod, hogyan fogjál hozzá? Segítségre van szükséged?
Aknázd ki karriertanácsadási programunk lehetőségeit, amellyel megfelelő életpályát és a szívedhez leginkább közel álló munkát választhatsz. Egyetemi és iskolai rendezvényeinken találkozhatsz velünk, ugyanitt életrajz írási tanácsadást, interjú felkészítést nyújtunk, tanácsot adunk a munkaerőpiacra lépésről, illetve további ötletekkel segítjük pályakezdésed. Figyeld a tájékoztatóinkat! Addig is néhány gyors, hasznos tippet olvashatsz a témában itt

 

Valós munkatapasztalat szerzés

Célunk, hogy legalább 180 gyakornoknak biztosítsunk munkatapasztalat szerzési lehetőséget 3 magyarországi gyárunkban és budapesti irodánkban 2014 és 2016 között.
Az aktuális lehetőségekről folyamatosan tájékozódhatsz a Karrier menüpont Gyakornokoknak linken!

 

Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért partnerprogram

Partnereink és beszállítóink szoros bevonásával célunk, hogy még több lehetőséget biztosítsunk a fiatalok számára. Emellett útjára indítottunk egy, az érintetteket összefogó kerekasztal sorozatot azzal a céllal, hogy közös erővel, a szektorok összefogásával a lehető legtöbbet hozzuk ki a partnerprogram nyújtotta lehetőségekből. A kerekasztal sorozat szakmai partnere az Aon Hewitt Magyarország.

 

A 30 év alattiak munkavállalásának támogatása

Több mint 2000 munkavállalót foglalkoztatunk Magyarországon, és célunk, hogy a lehetőségünkhöz mérten minél több fiatalt segítsünk munkalehetőséghez 4 magyarországi telephelyünkön a termelés, az adminisztráció, a marketing, az értékesítés, a kommunikáció, a technológia, vagy a kutatás-fejlesztés területén.

 

Állásajánlatok:

 


FMCG & Commerce

Teljes állású fiatal foglalkoztatottak száma

Az elmúlt 3 évben több, mint 400 30 év alatti fiatal kollégával gazdagodtunk

Gyakornokok száma

Az elmúlt 3 évben > 180 gyakornokot foglalkoztattunk

Kompenzációk

• Komplex juttatási csomagok

• Változatos képzési lehetőségek várnak a nálunk dolgozókra

• Sportkártya

• Céges rendezvények

• Kávé

• Home office lehetőség

Weboldal

Nestlé Karrier

LinkedIn

Nestlé

Nézd meg a többi versenyzőt is

Funzine Média

Creative

Digital Natives

IT & Telco

Hays

SSC & Services

Hays


We power the world of work

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.