NI Hungary

Felelj meg Te a jövő legnagyobb kihívásaira az NI-jal!

Do Engineering

NI Hungary

40 Years

of NI

Hogyan segíti a pályakezdőket a NI Hungary?

 Together we’re changing the world.

„Együtt megváltoztatjuk a világot.” - ez az NI hitvallása

A mérés- és irányításautomatizálás területén piacvezető, amerikai székhelyű National Instruments 2001-ben hozta létre első tengerentúli gyártóbázisát Debrecenben. Az elmúlt 15 évben 200 fős cégből több mint 1100 főt foglalkoztató munkáltatóvá nőttük ki magunkat. Folyamatos fejlődésünk mellett büszkék vagyunk emberközpontú vállalati kultúránkra és arra, hogy olyan rendszereket biztosítunk a mérnökök és tudósok számára, melyek megváltoztatják a bennünket körülvevő világot.

Ügyfeleink között olyan cégek szerepelnek, mint az Airbus, a Subaru és a Hyundai, de termékeinket a NASA is használja a kutatásaik során. Az innováció melletti elkötelezettségünknek köszönhetően az NI Hungary Kft. ma már az elektronikai eszközök gyártása mellett 12 különböző területen foglalkoztat munkatársakat.

Debreceni telephelyünk számos helyi, regionális és globális központnak ad otthont. Részlegeink között szerepelnek többek között a Mérnökség, az IT, a Kutatás-fejlesztés, a Pénzügyi és Jogi osztályok, valamint a Service Center. Munkatársainkat modern, inspiráló munkakörnyezet várja, melyben a belső tréningeken és szakmai kihívásokon keresztül folyamatosan fejlődhetnek.

 

Mindennapok egy nem mindennapi vállalati kultúrában

Vállalati kultúránkban központi szerepet töltesz be, Te, azaz az ember. Hiszünk abban, hogy cégünk csakis akkor lehet eredményes, ha kollégáink, ügyfeleink és partnereink is sikereket érnek el. Ennek érdekében globális csapataink gyakran időzónákon átívelő meetingeken vesznek részt, ahol lehetőségük van aktívan használni és fejleszteni angol nyelvtudásukat, valamint megtapasztalni, milyen egy nemzetközi csapat tagjaként dolgozni.

Amerikai vállalatként a „work hard, play hard” jegyében a kitartó munka mellett a feltöltődést is támogatjuk – a munkanapokon elérhető fitness terem, a szabadtéri foci-, kosár- és röplabdapályák, a céges rendezvények, az NI Kedvezmény- és Egészségprogram mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a hétköznapok fáradalmait az „NI-osok” a számukra legmegfelelőbb módon pihenjék ki.

 

Gyakornokként az NI-nál

Azt, hogy milyen tanulmányaid mellett, diákként a National Instrumentsnél dolgozni, elsőkézből megtudhatod az alábbi, gyakornokunkkal készült interjúból:

Gyakornokként az NI-nál

 


IT & Telco

Gyakornokok száma

Gyakornokaink száma dinamikusan nő, minden területünkön dolgoznak gyakornokok.

Kompenzációk

Versenyképes kompenzációs csomagunk mellett még olyan lehetőségeket is biztosítunk munkavállalóink számára, mint például nyelvtanfolyamok, tréningek, sportolási lehetőségek (konditerem, futball pálya a cég területén).

Nézd meg a többi versenyzőt is

KommPakk Kommunikáció

Creative

KommPakk Kommunikáció


A KommPakk egy fiatal és fiatalokból álló, hub-rendszerű kommunikációs ügynökség.

Tovább a profil oldalra

ingatlan.com

IT & Telco

ingatlan.com


Magyarországon hozunk létre világszínvonalú és szerethető webes szolgáltatásokat

Tovább a profil oldalra

K&H Bank Zrt.

Finance & Business

K&H Bank Zrt.


Partnereink pénzügyi igényeire a legmegfelelőbb megoldásokat kínáljuk

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.