Project/029

Magyarország legnagyobb IT kiadója.

Somogyi Réka

Projekt asszisztens

Lukács Richárd

Újságíró

Molnár József

Főszerkesztő PC World

Hogyan segíti a pályakezdőket a Project/029?

Különböző csatornáin – online, digitális és nyomtatott magazinjaival, illetve konferenciáival és eseményeivel – havonta több mint egymillió techfelhasználót ér el a Project/029, Magyarország legnagyobb IT kiadója.

Kevés olyan ember él hazánkban, aki eddig még ne találkozott volna a Project/029 kiadó valamely kiadványával. A magyar tulajdonban álló cég az amerikai IDG kizárólagos magyarországi licencpartnereként ugyanis egyedülálló módon az IT lappiac minden szegmensét lefedő portfólióval képviselteti magát: a B2B informatika iránt érdeklődők ugyanúgy megtalálják a számukra érdekes és releváns tartalmakat, mint a gamerek, a techvilág iránt érdeklődők, a Mac-fanatikusok vagy az új telefonok és kütyük hívei.

A több mint 45 éves Computerworld, a majd negyedszázados múltra visszatekintő PC World és a mindössze pár évvel fiatalabb GameStar együtt nőtt fel a modern informatikával, szinte mindenkinek fűződik valamilyen története a magazinokhoz hazánkban. Olyan megszilárdult brandekről van szó, amelyeknek a neve a mai napig jól cseng, nem csak hazánkban, hanem a határainkon túl is. A kiadványok a folyamatos megújulásuknak köszönhetik stabil piaci pozícióikat, a legújabb informatikai vívmányok gyors bevezetésével már korábban is több területen bizonyultak pionírnak, és a lendület még a mai napig nem hagyott alá, köszönhetően a fiatal szerkesztőségeknek. A print magazinok mellett a Computerword, a GameStar és a PC World online felületei is folyamatosan fejlődtek az elmúlt évtizedben, így napjainkban havonta már több mint egymillió egyedi látogató keresi fel ezen oldalakat. A Project/029 kiadó harmadik pillérét immár a rendezvények jelentik, B2B (Open Source, ICT Day, SecWorld, Innoworld) és B2C (GameNight, GameStar tábor, HelloWorld) eseményein havonta több mint ezer ember fordul meg. Ráadásul a kiadói tapasztalatokat felhasználva a cég immár ügynökségi feladatok elvégzésével is segíti partnereit sikereik elérésében a website fejlesztéstől, eDM kampányokon keresztül, a közösségi média stratégia kialakításáig terjed a negyedik pillért adó portfólió.

A folyamatosan bővülő és változó portfólió következtében a Project/029-nél szinten állandóak a gyakornoki programok, amely keretén belül a cég igyekszik megtalálni a tehetséges, jól író és informatikai iránt érdeklődő leendő munkavállalóit. Az utánpótlás szinte folyamatos, ezt bizonyítja, hogy a kiadó dolgozóinak jelentős része gyakornokként kezdte pályafutását a kiadónál, elsősként külső, majd belsős íróként, végül több évig a szervezeten belül maradva. A tehetséggondozás emiatt szükségszerű a cégen belül, a rátermett gyakornokok minden segítséget megkapnak a fejlődéshez, hiszen közös érdek a folyamatos fejlődésük legyen szó újságírói, grafikusi, operatőri, vagy kereskedelmi munkakörről. Mindehhez versenyképes bér, jó és fiatalos munkakörnyezet és folyamatos továbbképzés társul, hogy a Project/029 dolgozói naprakészek maradhassanak a média napról-napra változó világában.


Creative

Bekerülés

A jelentkezők 5-10%-a kerül be gyakornoki pozícióinkba

Továbblépés

A gyakornokok 50%-a legalább egy évet marad a cégnél

Infók és adatok

123

Gyakornokok száma

1-5 fő

Elhelyezkedés

1036 Budapest, Lajos u. 78. IV. em.

Nézd meg a többi versenyzőt is

Raiffeisen Bank

Finance & Business

Raiffeisen Bank


Egy jó csapathoz egyéniségek kellenek!

Tovább a profil oldalra

ingatlan.com

IT & Telco

ingatlan.com


Magyarországon hozunk létre világszínvonalú és szerethető webes szolgáltatásokat

Tovább a profil oldalra

Vodafone Shared Services Budapest

SSC & Services

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.