Raiffeisen Bank

Egy jó csapathoz egyéniségek kellenek!

Raiffeisen Bank

Minden téren sokszínűen

Gábriel Nikoletta

kis- és középvállalati ügyfélmenedzser

Hogyan segíti a pályakezdőket a Raiffeisen Bank ?

Colibri Internship Awards - 2016

Közönségdíj 2. helyezett
Finance & Business 2. helyezett

 

Röviden? Sok odafigyeléssel, inspirációval és motivációval, tapasztalatunkkal és tudásunkkal, melyet a ránk jellemző barátságos közvetlenség tesz teljessé. Még rövidebben? Emberien és szívvel-lélekkel. Úgy, ahogy a banki mindennapjainkat is (meg)éljük! 

Talán most még úgy gondolod, hogy egy Banknál lehetnek izgalmasabb munkahelyek egy pályakezdő számára, nem igaz? De ha jobban belegondolsz a komplex pénzügyi szolgáltatások mögött komplex és naprakész tudás rejlik a legkülönfélébb szakmákból. Nálunk együtt kell dolgozzon a közgazdász a jogásszal, az informatikus a fizikussal/matematikussal vagy a pénzügyes/kontroller a marketingessel. Ez a szervezeti sokszínűség, egymástól tanulás egyben biztosítja, hogy a karriered önmagában is izgalmas, szakmailag értékes és emberileg gazdag legyen – ha Te is úgy akarod. 

Mi, több mint kétezren itt a Raiffeisen Bankban, -tapasztalt X-, tehetséges Y- és lelkes Z-generációsok- találkozzunk akár egy bankfiókban, üljünk egy asztalnál projektmeetingen vagy lazítsunk a rekreációs szobában, hisszük, hogy nem csak a profit, de az emberi kapcsolatok is legalább annyira fontosak számunkra. Ez a Raiffeisen életérzés! 

 

A Raiffeisen Bank Gyakornoki és Pályakezdő Programjairól

Visszatekintve, több vezetőnk is gyakornokként vagy pályakezdőként kezdett el a Raiffeisen Banknál dolgozni. A szervezeti kultúra, szakmai és emberi értékek mai napig megerősíti Bennükkötődést. Karrierjük is bizonyítja, hogy ebben a szervezetben helye és lehetősége van továbblépni mindazoknak, akik bizonyítják rátermettségüket.

Jelenleg is számos lehetőséget biztosítunk arra, hogy élményt szerezz abban, milyen is nálunk dolgozni. Ezek lehetnek néhány hónapos, de akár fél-, vagy egyéves időszakok, és ugyanúgy szólhatnak ügyfélkapcsolati, mint háttér támogató területek megismeréséről, függően attól, Hozzád melyik áll közelebb. Nem várjuk Tőled, hogy ilyenkor még pontosan tudd a Bank mely területén képzeled el magad hosszabb távon - az majd úgyis kialakul! A megszokott szabadságodból sem kell mindent feladnod, fontosnak tartjuk, hogy legyen időd magadra, és ne csak a munkának élj - ha érdekes a feladat és jó a csapat úgyis magával ragad! Ha tanulásra, fejlődésre vágysz, nyitott szemmel és érdeklődéssel veszel részt a közös munkában, akkor úgy fogod érezni, jó helyen vagy! 

 

Mit ajánlunk, ha még suliba jársz... 

Fontos, hogy már a tanulmányaid alatt ismerj meg szervezeteket/embereket, gyűjts élményt/tapasztalatot, mert az nem csak a diplomaírásnál, de az elhelyezkedésnél is jól jöhet majd. A RaiffeisenBank számos területre keres rendszeresen gyakornokokat, akik az adott szakterületen jellemzően 6 hónapot töltenek el, heti legalább 4 teljes napot vállalva, amelyet rugalmasan alakíthatsz a még folyamatban lévő tanulmányaidhoz. 

 

Miért előnyös Nálunk gyakornoknak lenned?

 • érdemi munkát végzel és segítünk beletanulni;
 • jól kiegészülhet az elméleti tudásod a banki gyakorlattal;
 • átláthatod a bank működését, így pontosabb képed lesz mi érdekel a jövőben;
 • mivel közvetlen, segítőkész belső légkörben dolgozunk, így könnyen alakíthatsz ki ismerettségeket;
 • nem ritka, hogy a gyakornokainkkal szerződést hosszabbítunk, így a végén akár Te is határozatlan idejű pozícióba kerülhetsz majd;
 • diploma dolgozatodhoz segítséget kaphatsz és a kikapcsolódást munkaidőben a belső rekreációs szobák, azon túl pedig a rendszeres banki bulik segítik.


Legyél TE a több mint 60 gyakornokunk egyike, akár a Lakossági/KKV (Retail), akár a Nagyvállalati (Corporate), akár a Kockázatkezelési (Risk) vagy valamelyik Háttérterületünkön. 

Ajánlatunk, ha már a tanulmányaid vége felé tartasz, vagy frissen végeztél, de még nem tudod biztosan, merre menj... 

Egyre közeledik az az idő, amikor valamilyen úton el kell indulnod az életben, egyre önállóbbá akarsz válni, így egyre fontosabb, hogy rátalálj egy jónak ígérkező munkahelyre. Remélhetőleg már túl vagy néhány rövidebb nyári gyakorlaton, talán Erasmus félévet is töltöttél külföldön és csak egy jó szakdolgozati témát kell találnod. A mesterképzéssel is kacérkodsz, de kellene egy jó munka? Nos, ha a fenti gyakornoki lehetőségnél már konkrétabb szakterületi elképzeléseid vannak, akkor próbáld ki teljes munkaidős trainee pozícióinkat.

 

Miért előnyös Nálunk trainee-nek lenned?

 • minden ami a fent felsorolt gyakornoki pozíció előnyeire igaz és még kiegészítve...
 • önálló felelősséggel bíró feladatok, ehhez mérten nyújtott támogatással, visszajelzéssel;
 • a 6+6 hónapos "futamidő" alatt külső-, belső képzések, társterületi rotáció, végén felajánlott junior szakértői pozíció;
 • gyakornoki pozíciónál magasabb kezdő juttatási csomag, illetve a határozott idő után fizetésemelés és munkaköri juttatás;
 • a legjobbaktól tanulhatsz, összeáll a kép, nem leszel egyedül, mert mentorodhoz mindig fordulhatsz, a csapatépítő tréning pedig mindig felejthetetlen.

 

Kezdd komolyan nálunk a trainee programmal, ami már a junior szakértői pozíció előszobája! Karriered startra kész! És Te felkészültél? 

 

Milyen területeken indítunk rendszeresen trainee pozíciókat?

 • Vállalati hitelkockázat elemzés (vállalati pénzügyeseknek, számviteleseknek).
 • Integrált hitelkockázat kezelés (közgazdászoknak, matematikusoknak/fizikusoknak).
 • Piaci- és likvidítási kockázatkezelés (befektetéselemzőknek, közgazdászoknak, gazdaság informatikusoknak).

 

Szereztél már minimális munkatapasztalatot, vagy frissen végeztél...? 

Olyan cégnél szeretnél dolgozni, ami hazai és nemzetközi szintem is ismert, ahol a szaktudás, az infrastruktúra és az elhelyezkedés lehetősége biztosított? Értékelnéd a nagy szervezet által nyújtott szerteágazó karrier lehetőségeket, de elfogadod annak szabályozott működését? Ha igen, akkor ideje csatlakoznod valamelyik szakmai utánpótlás programunkhoz, röviden a SZUP-hoz! 2011 óta indítunk rendszeresen csoportos utánpótlás képzést a fiókhálózatban (lakossági és kisvállalati kiszolgálás/értékesítés) és 2016-tól pedig informatikai területen is. 

A cél közös: megtanítani, megszerettetni és kész junior szakértőként a Banki vérkeringés részévé tenni a fiatalabb generációt akár ügyfélkapcsolati, akár IT területre 6+6 hónapon belül.   Hova jutott az eddig több mint 70 SZUP diákunk? 

 

Állásajánlatok 


Finance & Business

Továbblépés

Gyakornokaink 80% -a
főállású pozícióba kerül.

A szakmai utánpótlás programból
2011 óta 42 fő került ki főállású pozícióba.

Kiemelt gyakornoki programok

• Szakmai utánpótlás program (Retail -Lakossági és KKV területen)

• Szakmai utánpótlás program (IT)

• Nagyvállalati kockázatelemző Trainee

• Integrált Kockázatelemzési Trainee

• International Young Potential Program

Gyakornokaink száma

66 fő

Kompenzáció

• alapbér

• cafatéria

• munkaköri juttatás

• Networking Program

AYCM SPORTPASS

Elhelyezkedés

Budapest V. Akadémia utca 6

Budapest XV.Késmárk utca 11-13.

Országosan 67 Bankfiók

LinkedIn

Raiffeisen Bank

Facebook

Raiffeisen Bank

Nézd meg a többi versenyzőt is

K&H Bank Zrt.

Finance & Business

K&H Bank Zrt.


Partnereink pénzügyi igényeire a legmegfelelőbb megoldásokat kínáljuk

Tovább a profil oldalra

Unilever

FMCG & Commerce

Unilever


Bright Future Made By You

Tovább a profil oldalra

Bridge Budapest

Creative

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.