TATA Consultancy Services

TCS. A Colorful Place to Grow.

TCS

Why TCS Hungary Leadership Team like working at TCS?

TCS

Seize the day with TCS Hungary - Picnic 2016

TCS

TATA Consultancy Services Hungary Employer Video

Hogyan segíti a pályakezdőket a TATA Consultancy Services?

Építsd karriered Magyarország egyik legnemzetközibb csapatában!

 

Kik vagyunk?

A Tata Consultancy Services (TCS) Budapesten működő globális szolgáltató központja 2001-ben kezdte meg működését, és az óta több mint 56 globális és európai ügyfél számára nyújt szolgáltatást pénzügy, pénzügyi elemzés, számvitel, piacelemzés, HR, informatikai tanácsadás és IT szolgáltatás,  valamint gyógyszerhatásvizsgálat területén is. A TCS világszerte 45 országban, 6 kontinensen több mint 350 000 kiválóan képzett szakembert foglalkoztat.

Magyarországon, a több mint 1400, 61 különböző nemzetiségű fiatalt foglalkoztató budapesti központban 34 nyelven dolgozhatsz sokszínű területeink egyikén, globális és európai ügyfelek számára, igazi multikulturális környezetben. Be part of our colorful team!


Mivel foglalkozunk?

  • Különböző üzleti folyamatok kiszervezésével és menedzselésével globális szinten (mint például pénzügyi, számvitel, pénzügyi elemzés, HR és piackutatási folyamatok)
  • IT támogatás, helpdesk
  • Innovatív IT megoldások és fejlesztések ügyfeleink részére

 

Milyen területeken várunk?

A Business Process Solutions (BPS) területén kiemelt karrierlehetőséget kínálunk a több nyelven (Angol és egy másik idegen nyelv) beszélő közgazdász végzettséggel és/vagy pénzügyi tapasztalattal, valamint élettudományi háttérrel rendelkező fiatalok számára.

Az Analitycs and Insights (A&I) területre Angol + Német vagy Olasz nyelven beszélő, közgazdász végzettséggel és analitikus készséggel vagy elemzési/piacelemzési tapasztalattal rendelkező fiatalokat várunk.

Ha két idegen nyelvet beszélsz és szeretnéd megismerni az IT Infrastructure Services (IT IS) , más néven Helpdesk területet, ahol számos külföldi partnerünkkel dolgozhatsz együtt az ügyfélszolgálat világában, akkor várjuk jelentkezésed az IT IS területen.

Az IT területünkön folyamatosan várjuk olyan senior szakemberek jelentkezését, akik  többek között az alábbi alkalmazásokban kellő ismeretekkel rendelkeznek ahhoz, hogy támogatást nyújtsanak ügyfeleinknek: Java, .NET, C++, C#, Sharepoint, Windows System Admin, Oracle és Business Intelligence.

 

Hogyan dolgozunk?

A TCS tagjaként egy lelkes és dinamikus környezetben töltheted mindennapjaidat egy 52 különböző nemzetiségű fiatalból álló csapat részeként.

Nálunk a nyelvtudásod és szaktudásod bővítése mellett megismerkedhetsz különböző üzleti folyamatok kiszervezésével és menedzselésével. Nemzetközi folyamataink, ügyfeleink valamint a munkatársak révén lehetőséged nyílik számos kultúrát és látásmódot megismerni, mely egyedülálló lehetőséget nyújt látóköröd és világszemléleted bővítésére.

Gyakornoki program:

Kiknek?

A TCS Hungary-nál nappali tagozatos diákok számára biztosítunk gyakornoki lehetőségeket. A programba való bekerülés feltétele - mint minden TCS alkalmazottnak -, egy kiválasztási folyamaton való részvétel. Általában minimum 20 órás részmunkaidős állásra van lehetőség, amit rugalmasan igazíthatsz a tanulmányaidhoz. A jelentkezés feltétele a hallgatói jogviszony és a középfokú angol nyelvtudás, hogy könnyebben beilleszkedhess az interkulturális környezetbe. Ezenkívül a TCS Hungary egyetemekkel való szoros együttműködése lehetővé teszi a kötelező szakmai gyakorlat (3-6-12 hónap) elvégzését is.

Tovább jelentkezhetsz a Global Internship Programra, amelynek keretein belül minden évben három magyar diák kap lehetőséget egy 3 hónapos gyakornoki program elvégzésére a TCS indiai főhadiszállásán.

Előnyök:

Egy év sikeres gyakornokoskodás után a legjobb diákok számára megadjuk a lehetőséget, hogy főállású alkalmazottként folytathassák munkájukat vállalatunknál.

Jelentkezés:
http://mytcscareer.com/#jobs/eyJpbnRlcm5zaGlwIjpbOTYwNSw5NjA2LDk2MDcsOTYwOCw5NjA5LDk2MDUsOTYwNiw5NjA3LDk2MDgsOTYwOV19

 

Állásajánlatok


SSC & Services

Továbblépés

Fontos számunkra, hogy kollégáink sokszínű tapasztalatot szerezzenek, több projekteken es területen is kipróbálhassák magukat. Támogatjuk a belső rotációt, amivel a szakterületeden specializálódhatsz vagy akar egy új területet is megismerhetsz.

Emellett fontos számunkra dolgozóink előmenetele, ennek köszönhetően 2014-ben a vezetőink 90%-a kollégáink közül került ki.

Infók és adatok

Több mint 1600 alkalmazott 61 különböző országból

2001 óta Magyarországon,

két helyszínen, Budapesten

(Science Park és Office Garden 2)

Gyakornokok száma

Átlagosan 20 fiatalt veszünk fel évente gyakornoknak, akik közül a tehetséges és szorgalmas diákoknak főállást is felajánlunk gyakorlatuk végeztével.

2014-ben 23 gyakornok,

2015-ben 20 gyakornok,

2016-ban eddig 15 gyakornok.

Elhelyezkedés

1117 Budapest,

Irinyi József u. 4-20.

Nézd meg a többi versenyzőt is

Vodafone Shared Services Budapest

SSC & Services

Unilever

FMCG & Commerce

Unilever


Bright Future Made By You

Tovább a profil oldalra

BDO

Finance & Business

BDO


Because relationships matter.

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.