Tchibo Budapest

Szakmai gyakorlat keretében sok fiatal nyerhet bepillantást a Tchibo világába.

Sereg Réka

E-Commerce

Nagy Marianna

Marketing

Horváth Balázs

IT gyakornok

Hogyan segíti a pályakezdőket a Tchibo Budapest?

Amikor Max Herz 1949-ben megalapította a Tchibót, még nem sejthette, hogy a kezdetben kávé-csomagküldő szolgálatként működő vállalkozása fél évszázadon belül nemzetközi nagyvállalattá növi ki magát. Mára a Tchibo európai háztartások millióban szívesen látott vendég, hiszen termékei révén az otthonokat kellemesebbé és stílusosabbá varázsolja. A Tchibo név mára már nemcsak a friss, kiváló minőségű kávét jelenti, hanem sok más egyebet is.

A Tchibo Budapest Kft. 1991-ben alakult a Tchibo GmbH leányvállalataként, 1997 óta, az Eduscho megvásárlását követően a Tchibo a pörkölt kávépiac egyik vezető pozíciójú kávés cége. A vállalat a magyarországi kávépiacon három márkával van jelen: Tchibo, Eduscho, Davidoff.

A Tchibo 2007-től hazánkban is bevezette Európában egyedülálló és rendkívül sikeres kiskereskedelmi modelljét, melynek lényege, hogy egy üzleten belül kínál kiváló minőségű kimért szemes kávét, kávézási lehetőséget és rendszeresen megújuló témákra épülő színes termékkínálatot. Egy adott témán belül nemcsak használati cikkeket, hanem kiváló minőségi műszaki termékeket, sporteszközöket, divatárut, kiegészítőket, vagy akár ékszereket is kínál. Jelenleg tíz üzlete van Magyarországon: hat Budapesten, négy pedig vidéken. 2012 óta a Tchibo tematikus termék kínálata már országosan is elérhető a www.tchibo.hu webáruházon keresztül.

 

A Tchibo Budapest Kft. 143 főt foglalkoztat, az átlag életkor 35 év. A Kiskereskedelmi üzletágunk munkatársai 10 üzletünkben várják a vásárlókat, a Kávé üzletágunk kereskedelmi képviselői az országot járják, budaörsi központi irodánkban pedig a Pénzügy, Logisztika, IT, HR, Marketing és Sales területeken dolgoznak munkatársaink.

Nagyon sok fiatal kolléga dolgozik nálunk, pályakezdőket is alkalmazunk. Magyarországon nincs kifejezetten Trainee programunk, de szakmai gyakorlat és diákmunka keretében sok fiatal nyerhet bepillantást a Tchibo világába és szerezhet tapasztalatot nálunk.

Munkatársaink alakítják a vállalat sorsát. Ötleteik, lelkesedésük és magabiztosságuk a Tchibo sikeres fejlődésének alapja.

Kimagasló teljesítményre vagyunk képesek azoknak az embereknek a segítségével, akik úgy döntöttek, hogy velünk építik karrierjüket.

Ha szeretnéd megtudni, milyen is a Tchibo-nál dolgozni, akkor nézd meg kisfilmünket:

 

 


FMCG & Commerce

Infók és adatok

A Tchibo Budapest Kft. 143 főt foglalkoztat, az átlag életkor 35 év.

A Kiskereskedelmi üzletágunk munkatársai 10 üzletünkben várják a vásárlókat, a Kávé üzletágunk kereskedelmi képviselői az országot járják, budaörsi központi irodánkban pedig a Pénzügy, Logisztika, IT, HR, Marketing és Sales területek dolgoznak munkatársaink.

Gyakornokok száma

Változó, jelenleg 3

Kompenzációk

Részvétel az Évnyitó konferencián, belső képzések.

Elhelyezkedés

Budaörs, Neumann János u. 1.

2040 Magyarország

Weboldal

www.tchibo.hu

Nézd meg a többi versenyzőt is

TATA Consultancy Services

SSC & Services

10.00

Vodafone Magyarország

IT & Telco

Project/029

Creative

Project/029


Magyarország legnagyobb IT kiadója.

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.