Unilever

Bright Future Made By You

Unilever a diákok szemében

Sikó Tímea, Karajz Zsófia, Purman Fanni

Unilever Future Leaders Programme

Molnár Zsófia, Koller Angéla, Tőtös Ádám, Schleisz Nóra

Unilever a vezetők szemében

Takács Linda, Mészáros Gábor, Vörös Mónika

Hogyan segíti a pályakezdőket az Unilever?

Colibri Internship Awards - 2016

FMCG & Commerce kategória 1. helyezett

 

Az Unilever

Dove, Rexona, Baba, Axe, Signal, Zendium, Carte d’Or, Magnum, Globus, Lipton, Coccolino, Domestos, Cif. Néhány márka, melyek az Unilever részét képezik. Vállalatunk világszerte 190 országban több, mint 400 márkával van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán. A brit-holland cég magyarországi leányvállalata 1991-ben jött létre, központja Budapesten található. 

Legfőbb célunk, hogy a fenntarthatóságot mindennapi életünk részévé tegyük, és így mindenki számára fényesebb jövőt teremtsünk. 2010-ben három nagy célt tűztünk ki a fenntarthatóság jegyében, amelyeknek megfelelően 2020-ig:

  • több mint egy milliárd embernek segítünk egészségük és életkörülményeik javításában,
  • környezetterhelésünket a felére csökkentjük, és
  • értékláncunkban több millió ember megélhetését segítjük elő. 

Mindennapjaink az Unilevernél

Fontos számunkra, hogy minden munkavállalónk egészséges, motivált és elkötelezett legyen. Vállalatunk egészségprogramja részletes, személyre szóló fejlődési tervet ad kollégáinknak az egészséges táplálkozással, a mentális egészséggel és a fizikai aktivitással kapcsolatban. A közös sportolás, a maratonokra való felkészülés, a FogyiKlub pedig valódi közösséget épít a vállalaton belül.
Csak úgy, mint a rendszeresen megrendezésre kerülő önkéntes napon való részvétel. Kollégáink mind elkötelezettek a fényesebb jövő elérése érdekében, ezért segítünk aktívan a rászorulóknak a helyi közösségekben.
A közös munka eredményét minden hónapban egy közös reggelivel ünnepeljük, mely során értesülhetünk az adott hónapban elért eredményekről, kampányokról, vagy új termékbevezetésről.  A kiváló teljesítményt elérő fiatal tehetségek pedig negyedévente beszélgethetnek informális keretek között az aktualitásokról ügyvezetőnkkel.
Hogy a fiatalok is megismerjék lendületes, közvetlen kultúránkat és mindennapjainkat, évente szervezünk Gyermeknapot a kollégák gyermekei részére, Nyílt napot pedig az ambíciózus egyetemistáknak.

Légy részese Te is céljaink elérésének!

Az Unilever világszerte 172 ezer embert, Magyarországon több mint 1700 főt foglalkoztat. Tudjuk, hogy céljainkat csak a munkavállalóinkon keresztül érhetjük el. Ezért fektetünk munkatársaink szakmai és személyes fejlesztésébe, ezért ajánlunk vonzó juttatásokat és erős vállalati kultúrát, amely támogatja a sokszínűséget.
A karrierépítés velünk egy lehetőség, hogy a világ 50 legvonzóbb vállalatainak egyikénél nagyszerű márkákon, kiváló emberekkel dolgozz a fenntartható növekedés elérése érdekében. A projektek nagyon különbözőek, egy dolog viszont biztos: a valós tapasztalatszerzés az első naptól egy vezető FMCG vállalatnál.

 

Gyakornoki program:

Budapesti központunk 6-12 hónapos szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít elsősorban marketing, kereskedelem és értékesítés, logisztika, pénzügy és HR szakos hallgatók részére. A gyakorlat feltétele a hallgatói jogviszony, heti minimum 30-35 munkaóra vállalása, aktív angol nyelvtudás, valamint felhasználói szintű IT-ismeretek. Elvárás a jelentkezők felé a proaktivitás, a nyitottság és az erős kommunikációs készség.
A röszkei, veszprémi, nyírbátori gyárainkban vegyész, gépész, környezet- és élelmiszermérnök hallgatók számára kínálunk 6-12 hetes szakmai gyakorlati lehetőséget.

Vezetőképző program:

Az Unilever Future Leaders Programme célja, hogy vezetőket képezzen - kézzelfogható tapasztalatokon keresztül és világszívonalú szakértelem segítségével. A 3 éves rotációs program során folyamatos mentorálás mellett fejlesztheted vezetői készségedet olyan kihívást jelentő feladatokon, projekteken keresztül, melyek több területet is átfogó tapasztalathoz juttatnak. A programot úgy alakítottuk ki, hogy a különböző osztályokon és az Unilever európai központjaiban valós, felelősséggel járó munka révén bővíthesd ismereteidet.
Jelentkezés feltétele: mesterszakos felsőfokú diploma (közgazdász vagy mérnöki (gépész, villamos, vegyész, stb.) vagy maximum 1-2 éves tapasztalat, magas szintű angol nyelvtudás, vezetői ambíciók.

 

Ismerd meg jelenlegi gyakornokainktól, milyen nálunk tapasztalatot szerezni!

 

Tóth Norbert
marketing gyakornok

Interjú Norbival

Karajz Zsófia
sales gyakornok

Interjú Zsófival

 

 


FMCG & Commerce

Kiemelt program

Unilever Future Leaders Programme

Gyakornokok száma

24 fő

Kompenzációk

• Versenyképes fizetés (óradíj)

• Utazási támogatás

• Étkezési hozzájárulás

• Sportolási lehetőség

• Egészségügyi vizsgálatok

• Dolgozói kedvezmény

Elhelyezkedés

Unilever budapesti központja:
1138 Budapest Váci út 182.

 

Gyáraink:

• nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyár

• röszkei Élelmiszergyár

• veszprémi Jégkrémgyár

Facebook

Unilever

Nézd meg a többi versenyzőt is

BEST Budapest

BEST Budapest


95 BEST csoport Európa-szerte | 33 országban több mint 3300 önkéntes

Tovább a profil oldalra

Red Bull SBM

FMCG & Commerce

Red Bull SBM


A fiatalok inspiráló környezetben engedhetik szabadjára gondolataikat

Tovább a profil oldalra

Vodafone Shared Services Budapest

SSC & Services

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.