Vodafone Shared Services Budapest

Power to you

Meet the world

Vodafone

Luca

#mystory

Meet our Team

Vodafone

Hogyan segíti a pályakezdőket a Vodafone Shared Services Budapest?

Colibri Internship Awards - 2016

SSC & Services kategória 1. helyezett

 

CÉGBEMUTATÓ

A Vodafone Szolgáltató Központ Budapest Zrt. 2007-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Vodafone leányvállalatainak működését világszerte magas színvonalon segítse.


Több mint 1600, a világ minden tájáról érkezett fiatal, tehetséges munkatársunk elsősorban gazdasági, kereskedelmi és informatikai végzettséggel rendelkezik. Kollégáink tizenegy nyelven végezhetik munkájukat pénzügy-számviteli, IT, értékesítési, HR, kereskedelmi, valamint beszerzést támogató területeken.


GYAKORNOKI PROGRAM LEÍRÁSA

Meet the World gyakornoki programunk lehetőséget ad arra, hogy játékosan tedd próbára képességeidet, mellyel nemzetközi utazást is nyerhetsz egy pozíció mellett. A fent említett területek bármelyikén elhelyezkedhetsz és nem is kell egy csapatnál lehorgonyoznod; hiszen lehetőséged van félévente újabb és újabb folyamatokat megismerni és felelősségteljes pozíciót betölteni. A szakmai tapasztalat fontosságát figyelembe véve a tanulásra helyezzük a hangsúlyt, ahogy ezt Dominik is megerősítette, „itt a szakmai fejlődés nagybetűvel van írva”.

Egyetemi tanulmányaik mellett a gyakornokok rugalmasságot és gyakorlati ismereteket várnak egy vállalattól, melyet a VSS Budapestben teljes mértékben megtalálnak: „A szakmai fejlődésem irányításához kollégáim hozzáállása, a rugalmas munkaidő és a kapott  felelősségteljes feladatok biztosítják a megfelelő hátteret.” – Beni gondolatait idézve.

A szakmai iránymutatás, a mentoring, a nemzetközi háttér és az idegen nyelvek napi szintű használata is mind azt szolgálja, hogy megismertessük egy multinacionális vállalat működését és támogassuk a személyes fejlődést is, hiszen „VSS Budapest’s Internship Program isn't about finding yourself. It is about creating yourself.”

 

KIKET KERESÜNK?

Azokat a lelkes leendő kollégákat keressük gyakornoki programunkba, akik gazdasági vagy human területről érkeznek és szeretnének megismerkedni a nemzetközi munkakörnyezettel, könnyen alkalmazkodnak a gyorsan változó körülményekhez és mindig van plusz egy építő gondolatuk. És persze rendelkeznek aktív hallgatói jogviszonnyal.

 

 

Állásajánlatok / Jobs


SSC & Services

Bekerülés

 Évente kb. 100 gyakornok kezdi meg munkáját cégüknél.

Továbblépés

Gyakornokaink 20%-a kap főállású szerződést gyakornoki időszakuk lejártával.

Gyakornokok száma

Kb. 60 fő

Kompenzációk

Gyakornokaink jogosultak dolgozói kedvezményeinkre is (vendéglátóhelyeken, szállodákban, stb.) az óránként juttatáson kívül.

Elismerések

Mentor Oscar 2. hely

Év Irodája 5. hely (nagyvállalati kategória)

LinkedIn

Vodafone

Nézd meg a többi versenyzőt is

Fjordox

SSC & Services

TATA Consultancy Services

SSC & Services

NI Hungary

IT & Telco

NI Hungary


Felelj meg Te a jövő legnagyobb kihívásaira az NI-jal!

Tovább a profil oldalra

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.