Zsűri

Balaton Anita

Café PR

Balaton Anita

CEO

Café PR

A kommunikációs szakmában eltöltött 25 év alatt Anita tanúja volt a kommunikációs iparág teljes átalakulásának, amit nap mint nap megélni izgalmas és inspiráló. Meglátása szerint a változásra való nyitottság, a growth mindset az egyetlen út a jövőbeni sikerek felé. A Café PR-ben, amit tizenöt évvel ezelőtt az integrált kommunikációs megoldásokba vetett hittel indított el társaival, aktívan foglalkoznak a dolgozói bevonásra építő employer brandinggel, vállalati reputációépítéssel, valamint külső- belső kommunikációval.
Az újabb technológiák és komplexebb csatornák megjelenésével a lényeg nem változik: a jó kommunikáció hiteles kapcsolatokat, elköteleződést épít, ehhez pedig értő, gondolkodó szakemberekre van szükség. Szinte az indulásunk óta van gyakornoki programunk, a munkatársaink jó része innen kerül ki.

Balogh Attila

Gyakornok.com

Balogh Attila

Alapító

Gyakornok.com

Balogi Attila, a gyakornok.com gyakornoki állásportál alapítója, Továbbá a Prezinél nemzetközi, software-technológia témájú konferenciák szervezője és employer branding specialista. A gyakornok.com 2011-es indulása óta több, mint 1200 cégnek segített megtalálni az új generációs utánpótlást és havonta több mint 8000 diáknak segít gyakornoki állást találni.

Bertha Boglárka

Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati Kapcsolatok és Karrier Iroda

Bertha Boglárka

program koordinátor

Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati Kapcsolatok és Karrier Iroda


Nem régóta dolgozom a Karrier Iroda koordinátoraként, de nagy lelkesedéssel önt el a tudat, hogy munkám révén hallgatóink a legkapósabb cégek álláslehetőségeit első kézből ismerhetik meg, ezzel is növelve az esélyüket a munkakeresés terén. Igyekszem a legjobbat kihozni munkámból, hogy céges partnereink és hallgatóink is elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal.

Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati Kapcsolatok és Karrier Iroda Az Iroda küldetése, hogy a magas színvonalon képzett hallgatók és az üzleti, intézményi szféra közötti kapcsolat megteremtésével, a tudatos karriertervezés eszközeinek támogatásával hozzásegítsük a hallgatókat, frissdiplomásokat a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez, a számukra legmegfelelőbb munkahely megtalálásához.

Coachingpoint

Coachingpoint

Coachingpoint

Kovács Andrea, Márkus Anna, Tari András

Coachingpoint

A Coachingpoint diplomás business coachokból álló szakmai közösség. Célunk, hogy ügyfeleinket hozzásegítsük felmerülő problémáik megoldásához a leghatékonyabb coaching módszerek felhasználásával. Csapatunk magányszemélyek és cégek számára kínál személyre szabott egyéni, illetve tematikus csoportos coachingot, valamint különböző workshopokat, tréningeket. Ügyfeleinkkel való közös munkánk alapja a bizalom és a közös gondolkodás.

Cséri Balázs

IAESTE Hungary

Cséri Balázs

Alapító

IAESTE Hungary

Cséri Balázs vagyok, az IAESTE Hungary elnöke. Egyesületi tevékenységem és a saját szakmai életem során is megtapasztaltam mennyire fontos, hogy már hallgatóként megfelelő szakmai tapasztalatra tegyünk szert, olyan vállalatoknál, akik lehetőséget adnak arra, hogy megismerkedjünk a szakma innovációival. Remek kezdeményezésnek tartok mindent, ami ezt segíti elő, és ezzel felkészíti a hallgatókat, hogy hasznos és sikeres tagjai legyenek a társadalomnak.

Az IAESTE Hungary egy nemzetközi civil szervezet, magyarországi tagja. 1983 óta foglalkozunk Magyarországon a Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Programmal, melynek keretein belül több mint 300.000 hallgatónak nyújtottunk lehetőséget, hogy 90 tagországunk valamelyikében végezzen releváns szakmai munkát. Mindemellett, Egyesületünk mérnökversenyeket, gyárlátogatásokat szervez, illetve szakmai napok keretein belül hozza közelebb a műszaki és természettudományos területen hallgatókat a vállalati szférával.

Csonka Sarolta

IAESTE Hungary

Csonka Sarolta

elnök

Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete

Hetedik éve tevékenykedem a diákszervezeti életben, negyedik éve az FDE-ben. Hiszek abban, hogy ha egy hallgató aktívan, valamilyen diákszervezet tagjaként tölti egyetemi éveit, jelentős előnyre tesz szert az életben és a munka világában egyaránt. Ifjúsági trénerként rendkívül fontosnak tartom a fiatalok személyes fejlődését is.

Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete A Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete (FDE) immáron 15 éve működik a magyar Felsőoktatásban résztvevő hallgatókért. Ernyőszervezetként mintegy 37 hazai diákszervezetet és szakkollégiumot fog össze, szakmai fejlődésüket előadásokkal, tréningekkel, networking eseményekkel támogatja. Tagszervezeteink kellően változatosak: megtalálhatóak nálunk nagy múltú szervezetek, éppen frissen alapított helyi szervezetek, illetve több nemzetközi szervezet magyar bizottsága is.

Detrik Szimonetta

HBA

Detrik Szimonetta

Alapító elnök

Human Behaviour Association

Detrik Szimonetta vagyok, a Human Behaviour Association diákszervezet alapító elnöke. Jelenleg Vezetés és szervezés mesterszakon vagyok végzős hallgató, az alapképzésemet szintén itt végeztem Emberi erőforrások alapszakon, kiváló minősítéssel. Érdeklődési körömbe tartozik a tanítás, két éve vagyok demonstrátor az egyetem Vezetéstudományi Intézeténél. Szabadidőmben szeretek a családommal focimeccset nézni, könyveket gyűjtök és személyes meggyőződésem, hogy minden embernek szüksége van arra, hogy aktiválja magát a céljai elérése érdekében!

2015 novemberében alapítottuk a diákszervezetet azzal a céllal, hogy összefogjuk azokat a hallgatókat, akik kiemelt érdeklődéssel fordulnak a HR és a munkapszichológia irányába. Az országban egyedülállóan lehetőséget biztosítunk számukra a szakmában való elmélyülésre munkacsoportok, tréningek, business projektek és szakmai viták keretében. Az elmúlt egy évben szervezetünk rengeteget fejlődött, egy szuper közösséget tudtunk létrehozni.

Fehér Zsolt

Assessment Systems International

Fehér Zsolt

Vezérigazgató, elnök

Assessment Systems International, AmCham HR bizottság

Fehér Zsolt, az Assessment Systems International, a 10 országban, 60 tanácsadóval 15 éve működő, fejlődő országokra fókuszáló stratégiai HR tanácsadó cég vezérigazgatója, az Amcham HR bizottságának elnöke, 20 éve dolgozik szervezetfejlesztőként, főleg az Egyesült Államokban és Kelet Európában.

Fulai Viktória

Aon Hewitt

Fulai Viktória

Junior Tanácsadó

Aon Hewitt

Már az egyetem alatt is nagyon érdekelt a munkáltatói márkaépítés világa, így 2016 elején csatlakoztam az Aon Hewitt csapatához, ahol jelenleg Junior Tanácsadóként elsősorban employer branding projektek koordinálásával és megvalósításával foglalkozom. Emellett elkötelezettség méréshez és fejlesztéshez kapcsolódó projekteket is támogatok.

Hajas Ádám

AndYou Media Hungary Kft.

Hajas Ádám

Ügyvezető-tulajdonos

AndYou Media Hungary Kft.

Hajas Ádám fiatal vállalkozó, cégvezető, PR-kommunikációs és média tanácsadó a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen tanult, ezt követően 2 évig vezette a Corvinus Egyetem Hallgatói Médiaközpontját mint főszerkesztő. 2014-ben a TEDxYouth@Budapest előadója volt. Jelenleg az AndYou Média Hungary Kft. médiakiadó cégének vezetője és a Jövőt Építók Generációja Egyesület elnökségi tagja. Mottója: Világmárkát építünk!

Horváth Annamária

AIESEC.

Horváth Annamária

Elnök

AIESEC

Horváth Annamária vagyok, Corvinusos hallgató és az AIESEC non-profit szervezetnek az elnöke. Szabadidőmben szeretek világot látni és olvasni, nagyon érdekelnek a különböző kultúrák és művészetek. Álmom, hogy pszichológus és céges tanácsadó váljon belőlem, hogy külső perspektívákkal tudjak segíteni másokat.

AIESEC MKE Az AIESEC fő célja a fiatalokban rejlő potenciál felfedezése, vezetői készségeik fejlesztése. Hiszünk abban, hogy a fiatalok a kulcs a sikeres jövőhöz, szolgáltatásainkkal a világról és önmagukról alkotott képüket fejlesztjük, hogy még sikeresebben tudjanak elhelyezkedni és alakítani a környezetüket.

Kádár Balázs

Bindermann

Kádár Balázs

Executive Partner

Bindermann

Kádár Balázs csaknem 15 évet dolgozott regionális és multinacionális közepes – és nagyvállalati környezetben közép – és felsővezetőként. A Mercedes-Benz autógyár (Daimler AG) kommunikációs igazgatójaként éveken át irányította a vállalat teljes kommunikációját és többek között a munkáltatói márka építését is felügyelte. Jelentős tapasztalattal rendelkezik Employer Branding, HR kommunikáció, personal marketing, CSR, PR és integrált marketing kampányok területén. A Bindermann I The Employer Branding Company managing partnereként senior szakértői csapatával jelentős vállalatok munkáltatói márkaépítését, belső kommunikációs és HR marketing tevékenységét támogatja. Business & life coachként az elmúlt 5 évben felsővezetőket sikeresen kísért önismereti munkájukban. A Magyar PR Szövetség Employer Branding Tagozatának vezetője és a hazai munkáltatói márkaépítés úttörője.

Kalocsai Lea

Karrier Hungária

Kalocsai Lea

Ügyvezető

Karrier Hungária

A Karrier Hungária Személyzeti Tanácsadó Iroda Ügyvezetője. 2007-ben, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola elvégzése után szinte sorsszerűen került a céghez, amikor megpályázott egy recepciós pozíciót. A felvételt követően előbb Researcher munkatársként dolgozott, majd a gyors sikereknek köszönhetően néhány éven belül egy 10 fős kutatói csapat vezetője lett. Ma a cég szakmai vezetőjeként ő felel a több mint 40 fős tanácsadói és kutatói csapat irányításáért. Egy világutazó, akinek szenvedélye a toborzás, az újabb research technikák kipróbálása.

Kaposvári Anna

Kaposvári Anna

Karrier-tanácsadó, executive tréner, fejvadász

CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY, Career Services


Karrier-tanácsadó, executive tréner, fejvadász.
- a CEU Business School Karrier Irodájának vezetőjeként évente több, mint 200 másoddiplomás diák útját egyengeti
- A Personal Brand Insitute tanácsadójaként a Personal Brand, az Employers branding és a munkaerőpiaci változások összefüggései közötti útvesztőben való eligazodást segíti
- Közepes és nagy cégek számára tart tréningeket storytelling és sales témában.

Karádi Luca

Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága

Karádi Luca

Elnök

Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága

Büszke vagyok arra, hogy 20 évesen, harmadéves pénzügy és számvitel szakos hallgatóként társaim megbíztak nagy múltú diákszervezetünk vezetésével. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatójaként már első szemeszteremben fontosnak tartottam, hogy részese legyek a diákélet alakításának, és erre a legjobb szervezet a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága volt. Két évnyi aktív tevékenységem már nagyon sok szakmai tapasztalattal ruházott fel és biztos vagyok benne, hogy elnöki ciklusom még jobban hozzá fog járulni személyes fejlődésemhez.

Magabiztosság, kapcsolatok, tapasztalat. A Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottsága ezen kulcsszavak mentén, hozzávetőlegesen 30 aktív tag segítségével teszi az egyetemi életet színesebbé, változatosabbá azáltal, hogy szakmai előadásokat, konzultációkat, tanár-diák activityt, társasjáték estet, moziestet, véradást, jótékonysági futást szervez. A szakmai tapasztalatszerzésen kívül összehozza a hallgatókat, ezáltal értékes kapcsolatokat teremtve.

Kassim Iris

Menedzsment Innovátorok Társasága

Kassim Iris

Társalapító

Menedzsment Innovátorok Társasága

Kassim Iris a Menedzsment Innovátorok Társaságának társalapítója, valamint a Humán Szakemberek Országos Szövetségének elnökségi tagja. 2015-ben Frajna-Piller Annamáriával együttműködve hozta létre a HR Innovátor Díjat a hazai innovatív HR gyakorlatok széleskörű megismertetése céljából. A díj sikerén felbuzdulva idén a Management Innovator Awards már mind tematikájában, mind regionalitásában szélesebb közönséget megszólítva kutatja az innovatív menedzsment gyakorlatok izgalmas példáit.

Lerf Andrea

Lerf Andrea

Fejlesztő szakember


Fejlesztő szakember, szervezetek és személyek, egyéni illetve csoportos fejlesztésével foglalkozik. 2011 óta folyamatosan kutatja, vizsgálja a generációk együttműködésének területét. Számos saját kutatással, előadással, céges és oktatásbeli tapasztalattal a háta mögött, mára egyfajta küldetésének érzi, hogy minél szélesebb körben átadja tudását, hogy miként lehet a szinergiára fókuszálva előmozdítani az együttműködést, ahelyett, hogy egy-egy korosztályt kiemelve inkább a konfliktusokat erősítsük

Molnár Erik

Budapest Business Club

Molnár Erik

Társelnök

Budapest Business Club

Molnár Erik vagyok, a Budapest Business Club társelnöke. A szervezet vezetőjeként rálátásom van a hallgatók által támasztott elvárásokra egy diákbarát, ugyanakkor valós szakmai lehetőségeket kínáló munkahellyel szemben. Ezt a tapasztalatot erősíti háromnegyed év HR vezetői tapasztalatom is, melyet szintúgy a szervezeten belül szereztem.

A Budapest Business Club meghatározó diákszervezetként hosszútávon, folyamatos fejlődés mellett, érdekes és naprakész tudással egészíti ki az egyetemen tanultakat. Tevékenységünk alappillérei a szakmai tudás, az értő vezetői kompetenciák elsajátítása és életre szóló kapcsolatok, élmények megteremtése. A Budapest Business Club mögött több nívós szakmai esemény és konferencia megszervezése és lebonyolítása áll. Neves előadóinknak és erőfeszítéseinknek köszönhetően ma már az egyetemünk egyik legdinamikusabban fejlődő és legkiemelkedőbb diákszervezetévé váltunk, és ezt az iramot a minden félévben tovább erősítjük, mert hiszünk benne, hogy fejlődés a mindennapi világunk alapja.

Nagy Andrea

Parrish & Crawler International

Nagy Andrea

Szakmai igazgató, fejlesztő szakember

Parrish & Crawler International

Nagy Andrea a Parrish & Crawler International Szakmai Igazgatója, fejlesztő szakember, aki a pontos helyzethez igazított egyedi megoldások szakértője (módszertanokat tekintve tréner, coach, szervezetfejlesztési szakértő). Két HR és Menedzsment témában szerző online magazin főszerkesztője (JAM Magazin & HR Cafe.eu). Fontos számára a felelős működés és a tudásmegosztás, rendszeresen ad elő és ír, egy HR fókuszú tudásmegosztó reggeli sorozat háziasszonya immár négy éve, idén pedig a Personal Hungary szakmai tartalomért felelős partnere és képzésfejlesztési, szervezetfejlesztési szakértője. Civilben a Séta Dévára program alapítója és szervezője.

Nemes Orsolya

Milestone Solution Lab

Nemes Orsolya

Tanácsadó, tréner

Milestone Solution Lab


A Milestone Solution Lab vezető trénere, melyben egyedi megoldásokat dolgoznak ki cégek számára annak érdekében, hogy olyan vállalati kultúrát teremtsenek, ahol mindenki jól érzi magát. A TEDxYouth@Budapest és a TEDxDanubia előadója, fókuszterülete az Y és a Z generáció. Utóbbiakkal nap mint nap találkozik a jövő magyar vezetőit képző Milestone Intézet munkatársaként, az ország legtehetségesebb középiskolásai, professzorok, kutatók és a világ top 100 egyetemén tanuló öregdiák közösségében.

Németh Balázs

Board of European Students of Technology (BEST Budapest)

Németh Balázs

Elnök

Board of European Students of Technology (BEST Budapest)

Németh Balázs vagyok, első éves mérnök informatikus doktorandusz hallgató a BME-n. Két éve csatlakoztam a BEST Budapest csoportjához, idén szeptembertől kezdve egy évig leszek a helyi BEST csoportunk elnöke. Fontosnak tartom az egyetemi képzésen kívüli tevékenységeket, melyek komoly fejlődési lehetőségeket kínálnak az arra nyitottak számára mind személyiségi és karrierépítési szempontból.

A Board of European Students of Technology Európa 95 egyetemén jelenlévő nemzetközi diákszervezet, melyet mérnökhallgatók alkotnak, budapesti csoportunk tagjai BME-s diákok. A szervezet célja, hogy karrierépítést segítő események mellett, egyetemen kívüli fejlődési lehetőségeket nyújtson az európai mérnökhallgatóknak, évente közel száz szakmai kurzus és több fordulós, nemzetközi mérnökversenyek által.

Páli Anna

Aon Hewitt

Páli Anna

Junior Tanácsadó

Aon Hewitt

2016 januárjában kezdtem az Aon Hewitt-nál. Jelenleg Junior Tanácsadóként leginkább elkötelezettség mérési és fejlesztési projekteken dolgozom. Az ügyfélprojektek mellett a HR Tanácsadó Gyakornoki programért (toborzás, kiválasztás) és az új belépők integrációjáért, az on-boardingért felelek. Ehhez szorosan kapcsolódva a külső munkáltatói márkaépítésben is részt veszek egyetemi kapcsolataink ösztönzésével, gondozásával.

Pálinger Anna

ESTIEM

Pálinger Anna

BME elnöki poszt

ESTIEM

Pálinger Annának hívnak, a BME másodéves nemzetközi gazdálkodásos hallgatója vagyok. Az ESTIEM Budapest BME elnöki posztját ettől a félévtől kezdve töltöm be, szabadidőmben pedig focizok és esettanulmányi versenyeken veszek részt az ESTIEM-es barátaimmal.

Az ESTIEM az európai műszaki menedzserek diákszervezete, melynek célja, hogy segítse a hallgatókat mind személyes, mind szakmai fejlődésükben, illetve elősegítse a nemzetközi kapcsolatok építését. Ezt a célt az Európa-szerte évente kb. 180 általunk rendezett esemény során kívánjuk megvalósítani. Eseményeink 4-10 napos terjedelműek, különböző szakmai tartalommal, és/vagy szabadidős programokkal.

Pusztai Petra

Budapest Business Club

Pusztai Petra

Társelnök

Budapest Business Club

Pusztai Petra vagyok, egy elképesztően dinamikus, inspiráló szervezet, a Budapest Business Club társelnöke. Célom, hogy a Budapest Business Club egy olyan közeget biztosítson tagjai és vezetői számára, amely folyamatos kihívásokon és saját ötleteik megvalósításán keresztül teszi őket tapasztaltabbá, értékesebbé, miközben olyan élményeket és barátságokat szereznek, melyek egy életre szólnak.

A Budapest Business Club meghatározó diákszervezetként hosszútávon, folyamatos fejlődés mellett, érdekes és naprakész tudással egészíti ki az egyetemen tanultakat. Tevékenységünk alappillérei a szakmai tudás, az értő vezetői kompetenciák elsajátítása és életre szóló kapcsolatok, élmények megteremtése. A Budapest Business Club mögött több nívós szakmai esemény és konferencia megszervezése és lebonyolítása áll. Neves előadóinknak és erőfeszítéseinknek köszönhetően ma már az egyetemünk egyik legdinamikusabban fejlődő és legkiemelkedőbb diákszervezetévé váltunk, és ezt az iramot a minden félévben tovább erősítjük, mert hiszünk benne, hogy fejlődés a mindennapi világunk alapja.

Radnai-Tóth Judit

Talent Brand

Radnai-Tóth Judit

Alapító

Talent Brand


Radnai-Tóth Judit a Talentbrand employer branding tanácsadó cég alapítója. A munkáltatói márkaépítés és kommunikációs tanácsadás mellett feltörekvő nemzetközi startupok toborzási folyamatainak optimalizálásán dolgozik. Korábban társalapítója volt a Kultplay kulturális blognak, több reklámügynökséggel dolgozott együtt bloggerként, social media szakértőként.
Startup tapasztalatát a Prezinél töltött évek alatt szerezte. HR és média háttere segíti a talent menedzsmentben, a brandépítésben és a hatékony kommunikációban. Missziója hogy tudatos tervezéssel segítse a vállalatokat a nyitott és befogadó cégkultúra kialakításában.

Sóti Anett

DreamJo.bs

Sóti Anett

Társalapító, operatív vezető

DreamJo.bs

Álom vagy munka? Álommunka! Anett, a DreamJo.bs társalapítójaként és operatív vezetőjeként hisz abban, hogy minden munkahely lehet álommunkahely, és minden állás lehet álomállás, a megfelelő munkavállaló számára. A DreamJo.bs tagjainak célja, hogy segítsen a két csoportnak egymásra találni, ezen belül is a mikró, kis- és középvállalatokra és az Y és Z generációra fókuszálva. A jövő cégei már nem úszhatják meg, hogy ne a valódi DNS-üket, képüket kommunikálják és bizonyítsák magukról. Szervezetüknél mindenki tapasztalt és lelkes szakember a maga területén, és az így összegyűlt tudás alapján együtt kutatják és formálják az állás- és toborzási piac jövőjét. A Baconsült (Együtt kisütjük!) egyik startup gyermekeként a világpiacig terveznek eljutni!

Tóth Klára Fanni

BGE Külker Szakkollégiu

Tóth Klára Fanni

Kommunikációs alelnök

BGE Külker Szakkollégium


2014 ősze óta, tehát harmadik éve, hogy a Külker Szakkollégium tagja vagyok, idén ősztől pedig kiemelt szerepben, a szervezet Kommunikációs alelnökeként dolgozom a szervezetben. Mindezt szándékom szerint a lehető legkritikusabb szemlélettel és maximalizmussal. A Colibri Internship Awards nevű programját mind szakkolis, mind személyes tapasztalataim alapján nagyon jó platformnak találom, ahol a gyakornokok releváns ismeretek alapján tudnak ideális munkáltatójukra rátalálni.

BGE Külker Szakkollégium bemutatkozás:A Külker Szakkollégium aktív szerepet vállal a BGE Külkereskedelmi karának hallgatói szakmai életében. Tagjai rendszeresen részt vesznek konferenciákon, előadásokat szerveznek, tudományos versenyekre járnak, közreműködnek más diák- és non-profit szervezetekkel szervezet közös projektekben. A szervezet kiemelt céljai közé tartozik, hogy lehetőséget teremtsen tagsága számára a minél szélesebb körű szakmai és egyéni fejlődésre, valamint az iskola jó hírének öregbítésére.

Egy jó gyakornoki programmal mindkét fél nyer!

A gyakornok betekintést kap a cég működésébe, és élesben próbálhatja ki az egyetemi évek alatt összegyűjtött elméleti tudását, miközben a munkáltató friss rálátást, új gondolatokat és perspektívákat, illetve gyakran hosszú távon is minőségi, lojális munkaerőre talál. A sikeres együttműködés első lépéseként a leendő gyakornokoknak tiszta és őszinte képet kell kapniuk arról, hogy mit várhatnak egy adott pozíciótól - ezen folyamat elősegítésére jött létre a colibri internship awards program.

A colibri internship awards célja az egyes cégek bemutatása mellett a legjobb gyakornoki programok díjazása is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a hr szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok.